Pendulum 7'

Le a megasztárokkal! Le a celebekkel! Keressük a dicső múlt hősét, a mindennapok hősét, az igazi alternatív hőst, az antihőst, a botrányhőst, a cyberhőst, az elfelejtett hőst, az erotikus hőst. A hősszerelmest, az igazi békebeli hőst, a kisvárosi hőst, a kocsmahőst, a mesehőst, a mozihőst, a negatív hőst, a nemzeti hőst, a népi hőst, a plázahőst, a regényhőst, a szájhőst...

SPACE_wwhs_foto_Jochem_Jrgens_1

 

A SPACE színházi hőstehetség-kutatója játékos-interaktív formában váltja valóra Andy Warhol jóslatát a mindenkinek kijáró 15 percnyi világhírről. A nézők a szereplők értő segítségével kipróbálhatják magukat egy személyre szabott hősszerepben, és miután kiállták a próbát, hősként ünnepeltethetik magukat, és sütkérezhetnek a „világhírben" néhány percig, bekerülve a worldwideheroshow virtuális pantheonjába - egészen addig, amíg át nem adják a helyüket a reménybeli hősök következő csapatának. A nézőket a játék kezdetén a Látnoknő fogadja, és rövid beszélgetés alapján valamelyik játszóhoz irányítja őket, ezzel kiosztva rájuk egy hős-szerepet. A játszók - színészek, énekesek, táncosok - előkészített improvizációval kísérik végig alkalmi partnerüket a hőssé válás rögös útján.

A hőssé válás mintegy fél óráig tart, ezután az újdonsült sztárok elhelyezkednek a színpad egyik oldalán felépített emelvényen, ahol virág- és konfettizáporban, reflektorfényben és pezsgődurrogtatás közepette kiélvezhetik győzelmüket, villáminterjúkat adhatnak, autogramot osztogathatnak, majd pár perc szünet után színpadra léphet a hősjelöltek következő csoportja.

 

SPACE_wwhs_foto_Jochem_Jrgens_2_kedvenc2

 

A hősvetélkedő fordulói óránként, 20.00, 21.00 és 22.00-kor kezdődnek.
A megjelentek számától függően a nézők a jegyükön lévő kezdési időpont előtt fél órával már bejöhetnek a terembe, és az egy órás interaktív játék elteltével nézőként bennmaradhatnak. Az esetleges, bár remélt tumultust elkerülendő, a hősjelölt csoportokat színes karszalagokkal fogjuk megkülönböztetni. A csoportok tagjai a jegyükön lévő kezdési időponttól egy óráig elsőbbséget élveznek a játékban.

Az Ardai Petra és Luc van Loo alapította SPACE színház 2007 áprilisában mutatkozott be Budapesten az Emlékmű a jelennek című köztéri hangjátékkal a Trafóban. A 2008-as Low Fesztivál keretében bemutatott Holland Cunami című „áldokumentarista krízis-színházi" előadásuk, amelyet eredetileg a Keleti pályaudvaron adtak elő, nagy sikerrel szerepelt Pécsett, Sopronban a VOLT Fesztiválon, a szegedi Thealteren, a Szigeten és Debrecenben az Alternatív Színházi Szemlén is.

 

NINCS LEHETETLEN Holland kultfeszt keretében a Trafó és a Műhely Alapítvány bemutatja:
PENDULUM színházi ingajárat 7'
Space (NL,H): worldwideheroshow / játékos színházi hősvetélkedő
(Az előadás alatt a folytonos ki- és bejárás kötelező!)

Szereplők:
Látnok: LÁZÁR Kati
Ceremónia mester: VAJDAI Vili
Est Fénypontja: CSÁKÁNYI Eszter
Segítők: BÜKI Dóri, SZIJJ Peti és a többiek
Utolsó Mohikán: PEER Krisztián
Igazság Bajnoka: PÁLFALUSI Zsolt
Jövő Hőse: ÉRSEK Mercédesz
Kaméleon: HÓD Adrienn
Óriás: RÓKÁS László
Éjszakai Pillangó: SZAMOSI Zsófia
Népmesék Hőse: SZANDTNER Anna
Egomasszőr: SZABÓ Márta
Állat: DIÓSSY Gábor
Hősszerelmes: YANG Li
Nemzet csalogánya: DARVAS Kristóf
Szépségkirálynők és Szépségkirályfiak: SCHOPP Ildikó, Katalin LATHAM
Botrányhős: THURÓCZY Szabolcs

Ötlet: SPACE
Hang: Luc VAN LOO
Videó: Ernst SÜSS
Logisztika: ARDAI Petra
Személyi tanácsadó: VERESS Anna
Hősszervező: TALLÓ Gergely
Sajtó: FALVAI Györgyi

Koprodukciós partner: Műhely Alapítvány

Előadás időpontok: 2009. április 27-28. (H-K) 20h, 21h, 22h
/ 27-28 April 2009, 8pm, 9pm and 10pm

Helyszín: Trafó - Nagyterem
Jegyár: 1500 Ft / diák: 1200 Ft (Trafó bérlet nem érvényes!)


Forrás: Trafó - Pendulum

süti beállítások módosítása