Meridian42 a Merlinben

Pietro Salein bíró, egyszerre két ügyet visz. Az egyik ügyben tiszta gondolkodású, tiszta szívű, igazi humanista. Az igazság kérdése foglalkoztatja, a valóságot akarja rekonstruálni, miközben ügyfele az igazság elől menekül.


meridian_pietro_small

A másik ügyben Pietro ennek ellentéte. Gyilkossággal vádolt, az igazságért harcoló ügyfelével munkájába beleunt, elfásult emberként bánik, aki nem hisz semmiben, legkevésbé hivatása értelmében.

A gyilkosságok és Pietro kettős énjének megfejtése a pszichiáter dolga. Meg a nézőé. Puzzle-játék filmfelvételekkel és élő képekkel!

 

Meridian42 Színház és Filmműhely:
Pietro a skizo, a két gyilkos és a pszichiáter
- moziszínház / thrillerjáték / tudatkabaré

Pietro: Kokics Péter
GyilkosI: Szákás Péter
GyilkosII: Kozma Károly
Pszichiáter: Szabó Zola
Videómunkák: Győri Márk

Rendező: Kasvinszki Attila

Előadás időpont: 2009. április 30. csütörtök /19.30
Helyszín: Merlin Színház

Jegyár: 1500, diákjegy: 1200 Ft

meridian_plakt_pietro


Hamvas Béla Karnevál, Dosztojevszkij Bűn és bűnhődés című műveiből, és a színészek improvizációiból építettük az előadás alapszerkezetét.

A bíró: (Pietro Salein, Tóbiás (Karnevál) Porfirij (Bűn és bűnhődés)). A mérleg, akit egyazon lélek két részre szakadt megnyilvánulásai örvénylenek körbe; a vezeklő bohócé (Raszkolnyikov (Bűn és bűnhődés)) és a mértéktelen szenté. (Pataj, Bormester (Karnevál))

Középpontban a bíró. Átalakul és konferál. Egy felével a lelket kutatja, ezt jelenti a vezeklő bohóc, másikkal a szellembe dermed ez a mértéktelen szent. Az ő átalakulásaiban billen meg a résztvevő vezeklő tudat. Megfogalmazásait a hit és hitetlenség vezérli, megoszt minden erőt, melyet a tudat kétségeiből táplál. A körébe térő ember, lénye legközvetlenebb köreiből, a vágyaiból ragad meg eszményeket, hogy megfoghatónak véljen mindent, amit tesz, éreztet, gondol vagy befogad. A két vezeklőrész az érzékelésbe feledt. Vallomásaikat a totális hit és hitetlenség groteszk karikatúrává dönti. A jelenetek a jellem abszurddá torzult vallomásai. A 2-3 szálon futó jelenetekben bűnösök, vezeklők lépkednek emberi érettségük szintjén futtatva a dramaturgiát.

Meridian42 Színház és Filmműhely

 

süti beállítások módosítása