Évadhirdetés

A tatabányai Jászai Mari Színház évadzáró társulati ülésen Harsányi Sulyom László, a színház igazgatója ismertette a  felújított és ősszel ünnepélyes évadnyitóval kezdő színház 2009/2010-es évad műsortervét. A felújított színházépületbe a nyár folyamán visszaköltöző stábnak nem igazán lesz nyári szünete, hiszen az ünnepélyes évadnyitásra három új produkcióval is készülnek párhuzamosan.

szolnok


A színházi évad a szokásosnál korábban, szeptember utolsó hétvégéjén kezdődik, ekkor tartják az országos, illetve a megyei meghívottaknak a színháznyitó, ünnepélyes bemutatót Bertolt Brecht: A kaukázusi krétakör - Tatabányán címmel, amelyet Novák Eszter rendez. Ez a produkció - mely szereplőgárdáját tekintve is A szecsuáni jólélek című, 2006-os előadás folytatásának tekinthető - lesz a felnőtt bérletes sorozat első előadása is. Októberben Varró Dániel: Túl a Maszat-hegyen című darabjából készült zenés mesejáték premierje lesz Tóth András rendezésében (a Színház- és Filmművészeti Egyetemmel közös produkcióban a III. éves prózai színészosztály látható), október 31-én Lionel Bart Olivér! című musicaljének bemutatója, amelyet Harsányi Sulyom László állít színpadra. Ez utóbbihoz jelenleg is tart a felnőtt és gyermekszereplő válogatás, amelyre mintegy 300-an jelentkeztek.

 

gyerekfejlec

 

Jövő év januárjában Molière: A nevetés iskolája - Amphitryon címmel a direktor rendezését, majd márciusban a Zsákbamacska (avagy Lear király monnyon le!!!) című választási kabarét (rendezője Novák Eszter) láthatja a bérletes közönség.

A stúdiószínpadon is több bemutatót tartanak, a tervek szerint Mohácsi István: Csúcstámadás (rendező Tóth András), Audiberti: Árad a gazság! (rendező Perényi Balázs) és Stanisława Przybyszewska: Danton-ügy (rendező Koltai M. Gábor) című előadásokat láthatja a közönség.

A megyei középiskolákban nagysikerrel elindított iskolaszínházi program kínálata jövőre tovább bővül. A tervek szerint Peer Krisztián: Behajtani szabad! című darabját Perényi Balázs rendezi, majd az évad második felében Tóth Miklós állít színpadra egy kifejezetten a középiskolás korosztálynak szóló művet, így összesen mintegy tizenkét produkciót játszanak a programra jelentkező iskolákban.

Az igazgató elmondta, a felújított házban jelenleg is zajlanak kisebb-nagyobb javítások. A létszámbővítésnek köszönhetően mintegy hatvan tagúvá bővült a színházi dolgozók köre.

A jövő évadban a Jászaiban játszanak olyan, Tatabányán már jól ismert művészek, mint Tóth Ildikó, Margitai Ági, Lukáts Andor, Egyed Attila, Scherer Péter, Mucsi Zoltán, Csákányi Eszter, Katona László, Szilágyi Katalin, Nagy Zsolt, Honti György. Az új produkciókban a nézők találkozhatnak többek között Széles Lászlóval, Schlanger Andrással, Haumann Petrával és Rusznák Andrással is.

 

logo_big

 


Forrás: Jászai Mari Színház

 

 

süti beállítások módosítása