Nagy Ervin

Nagy Ervin fontosnak találja, hogy Gerlóczy Márton könyvének animációs sorozatában narráljon. Vajon miért? Rövid interjú a színművésszel a nyári terveiről.

- Milyen kihívások találták meg a Kaméleon óta?

Nagy Ervin: Leginkább színházi felkérések akadtak. Több jó szerep a Katona József Színházban és egy kiruccanás Vári Évával a Tháliába, amit most mutatunk majd be Csókol anyád! címmel miután a társulattal megérkeztünk New York-i vendégjátékunkról. Eközben narrátorként dolgozom Gerlóczy Márton most megjelent könyvének animációs sorozatán, amit a legnagyobb videó megosztón lehet megtekinteni.

nagyervin_fogarasizoltan

 

- Miért tartja fontosnak, hogy egy fiatal író könyvének népszerűsítésében szerepet vállaljon?

Nagy Ervin: Izgat, hogy egy jó könyv és egy úttörő jellegű alternatív könyvreklám részese lehetek. Az írás néhány részletét dolgoztuk fel, sonkával, kolbásszal és mindennel, ami egy „csemegepultban" megtalálható.

- Bizonyára sok ilyen jellegű felkérés érkezik Önhöz. Miért pont ezt vállalta?

Nagy Ervin: Egyrészt rokonom az író, másrészt nagyon jó az írás, ami kiszaladt a kezéből. Szerintem ritka az olyan könyv, ami ennyi embernek szól, igényesen, szórakoztatva és éppúgy lekötheti a professzorokat, mint a szobafestőket. A nők és az étel azt hiszem mindenkit érdekel, pláne ha úgy van tálalva ahogy azt Gerlóczy teszi. Harmadrészt én még nem láttam Magyarországon olyat, hogy internetes animációval jusson el egy könyvnek a híre az olvasókhoz. A kisfilmek Merényi Dávid és Nagy Gergő munkái, amik szerintem súrolják a világszínvonalat. Ezt bizonyítja az is, hogy pár nap alatt több ezren klikkeltek rá. 5 részesre tervezik. Nagyon jó ilyen kreatív emberekkel együtt dolgozni.


 

- Mennyire olvassa a kortárs magyar szerzőket? Gondolom, nincs sok ideje az olvasásra, hogyan szelektál közülük?

Nagy Ervin: Baráti ajánlásra elsősorban. Tényleg kevés az időm. Legfeljebb akkor van időm olvasni amikor ágyba kerülök, de ott már nem akarok kísérletezni. Meg persze a munkám során felmerülő forrásanyagokat olvasom.

- Milyen szerepekre készül mostanában?

Nagy Ervin: Most a júliusi bemutatóra, (www.orlaiprodukcio.hu/csokolanyad) aztán a következő évadra koncentrálok, ahol mindennél nehezebb dolgom lesz, mivel egy operai szerep eljátszása vár rám, Marton László rendezésében, a Varázsfuvola Papagénója. Úgyhogy van miért izgulnom.

 

Bodzás Szandra
fotó: Fogarasi Zoltán

 

süti beállítások módosítása