Romeo & Julia

Június 23-án, kedden este 10 órától valamint június 24-én, szerdán délután 5 órától a sepsiszentgyörgyi M STUDIO William Shakespeare: Romeo & Julia című előadását játssza a Kolozsvári Állami Magyar Színház új stúdiótermében. Az előadás a 2008/2009-es évad utolsó vendégjátéka a kolozsvári színházban.

romeojulia_02

 

A Romeo & Julia mozgásszínházi előadás egy részben, fizikai-színházi képekben elbeszélve. Shakespeare halhatatlan alkotásának megfogalmazása táncban, gesztusban és színjátékban.

Hogyan uralkodik el az emberben az indulat? A dühvé, gyűlöletté erősödő félelem mitől nem tud elcsöndesedni? Miért nem veszi észre az ember, micsoda pusztítást végez a gyűlölet abban is akiben gerjed, s abban is aki elszenvedi? Miért hisszük, hogy jogunk van a gyűlölethez, s hogy jogos és magától értetődő a bosszú a másik felett?
A világ, amelyben a „mi szerelmeseink" találkoznak, az önérvényesítő Európa talán bármely pontja lehet. Ki mit félt, ki mihez ragaszkodik körömszakadtáig, s kit milyen titkában szembesít s ingerel két fiatal elementáris odaadása egymás iránt. Ha nem is cserélődnek a szerepek, mégsem vonhatja ki magát senki az alól, hogy felelőssége, rajongása, indulata van azokkal szemben, akiket elutasít, hogy őbenne ugyanúgy megtalálható mindaz, ami most elfogadhatatlan a számára. Itt nincs helye a szerelemnek, csak a birtoklásnak, a megbékélés helyett bosszú, a csönd helyett az üvöltés várható; a kérdés nélkül való szerelmet maga alá gyűri a tobzódó okoskodás.

 

romeojulia_14

 

Az előadást Uray Péter rendezte, díszlet- és jelmeztervező: Carmencita Brojboiu. Színészek: Fehérvári Péter, Nagy Eszter, Bajkó László, Györgyjakab András m.v., Nagy Attila, Dávid Attila Péter, Magyarosi Imola m.v., Szekrényes László, Polgár Emília.

Tekintettel az előadás stúdió jellegére, kérjük a jegyeiket időben vásárolják meg. Jegyek elővételben a Kolozsvári Magyar Színház jegypénztáránál kaphatók. A jegyek ára 20 lej.A jegypénztár nyitvatartási ideje: naponta 10-13; 16.30-18.30 között
Helyfoglalás a +40-264-593468 telefonszámon.

Forrás: Kolozsvári Állami Magyar Színház

süti beállítások módosítása