Szikla Színház

A Pilis hegy oldalában lévő volt kőbánya helyén, a görög színházakhoz hasonló környezetben egyedülálló környezetben áll a pilisszántói Szikla Színház. A hely adottságainak, valamint az ezzel rokon szellemiségű előadásoknak, koncerteknek gyorsan híre ment az egész országban, még határon túl is.

 

szinhaz1

 

Sokat tettünk és teszünk, hogy a népszerű Szikla Színház mellett más látványosságok is a faluba vonzzák látogatóinkat. Civil szerveződés keretében a korábbi polgármester fővédnöksége mellett épült meg a színház felett, a Makovecz Imre felügyelete mellett a Boldogasszony kápolna, és a színház alatt ösvény vezet az un. Csillagösvényhez, melyen az ország történelmének legnagyobb alakjainak szobrai kaptak helyet. Ugyancsak megújult a Trézsi forrás és környéke.

Az eddigi hat évadban sok nagysikerű műsorunk volt. A Benkó Dixiland Band koncerttől a Kormorán együttesig. Két Wass Albert ősbemutatónk volt, Tiboldi Mária is ősbemutatót tartott. De felléptek a musical műfaj legnagyobb alakjai, Sasvári-Vikidál-Nagy Anikó is. Tavaly Demjén Ferenc Én csak fújom a dalt című koncertjét láthattuk, hallhattuk, és két népdal világhírességet Lovász Irént, Szvorák Katit.

Az idei évad július 4-én kezdődik. A világhírű Experidance Ezeregyév című produkciójával lép fel. Táncban mutatva be történelmünket a honfoglalástól napjainkig. Másnap, július 5-én pilisi Nyárköszöntő folklór napot tartunk, melyen több együttes mellett testvérfalunk Zemberovce is fellép. Az esti vidám hangulatról a Mosoly együttes gondoskodik.

Szikla Színház

süti beállítások módosítása