2009. július 2-án a Városmajori Szabadtéri Színpadon A Képzeletbeli operett HELYETT az Olympia című előadás látható

Technikai okok miatt Novarina: Képzeletbeli operett című előadása helyett Molnár Ferenc Olympia című vígjátékával vendégszerepel július 2-án, csütörtökön a Debreceni Csokonai Színház a Városmajori Szabadtéri Színpadon.

A darab története egy osztrák fürdőn játszódik 1913. augusztus 19-én, Ferenc József császár születésnapján. Főhőse egy magyar huszár, aki öt nyelven beszél, kitűnő táncos, pompásan lovagol, remekül bridzsel; és biztos lehet felőle, csak idő kérdése, hogy a nagy szerelmi kihívás mikor teríti le. A leselkedő veszély egy látszatra gőgös, rideg, fennhéjázó nőben ölt testet, aki társadalmilag hozzáférhetetlen: a trónörökösné első udvarhölgye, akinek erkölcsileg feddhetetlen kell lennie. Mi végre volna azonban a környezete, ha nem azért, hogy gombolyítson körülötte annyi talányt, ármányt és intrikát, amennyi szükséges a felsőbb körökben kötelező unalom elviseléséhez, de kevesebb annál, amennyi végzetes lehet.

Az Olympia egyike Molnár Ferenc legmívesebben komponált vígjátékainak, amelyet Mispál Attila rendezésében láthatnak a Városmajorban, Ráckevei Anna, Újhelyi Kinga és Horváth Lajos Ottó főszereplésével.

 

süti beállítások módosítása