A kolozsvári színház

Július 7-30 között a kolozsvári színház társulata részt vesz az Avignoni Színházi Fesztivál 63-ik kiadásán, amelynek keretében 23 alkalommal adja elő Visky András drámáját, a Visszaszületést, Tompa Gábor rendezésében.


836_list


Az előadás a Kolozsvári Állami Magyar Színház és az avignoni Théâtre des Halles színház koprodukciójaként jött létre. Szereplők: Dimény Áron, Péter Hilda, Orbán Attila, Bodolai Balázs, Györgyjakab Enikő, Bogdán Zsolt, Galló Ernő, Salat Lehel, Sinkó Ferenc, Kató Emőke. Rendező: Tompa Gábor, dramaturg: Visky András, díszlet- és jelmeztervező: Carmencita Brojboiu, koreográfus: Vava Ştefănescu.
A legendás fesztivál, melynek alapítója Jean Vilar, a világ egyik legjelentősebb színházi találkozójává nőtte ki magát, a nemzetközi szakma válogatott képviselőit, előadóit, rendezőit vonultatja fel. Rendszerint több mint 500 újságíró (nemzetközi, helyi) tudósít az eseményről, ahol három héten keresztül különböző korú, nemzetiségű és stílusú művészek mutatják meg magukat. A fesztivál keretében több mint 40 előadás lesz látható olyan különböző helyszínen, mint az 50 férőhelyes kis kápolnák vagy a 2000 hellyel rendelkező Pápai Palota udvara.

A Théâtre des Halles-t 1983-ban Alain Timar, a francia színházművészet egyik legelismertebb alakja alapította, aki jelenleg is a színház igazgatója, rendező, díszlettervező és képzőművész. Az elmúlt 32 évben 45 színházi előadást rendezett Franciaországban és külföldön, számtalan kiállítása volt többek között Franciaország, Avignon és Párizs, valamint Belgium rangos galériáiban.

A Visszaszületés (Naître à jamais) című előadást a Théâtre des Halles termében július 7. és 30. között, naponta játssza a társulat este 21 órától, (július 19 kivételével). Az előadást francia feliratozással láthatja a közönség.

Forrás: Kolozsvári Állami Magyar Színház

süti beállítások módosítása