Az Ivanov az Egyesült Államokban

2009. június 21. és július 12. között a budapesti Katona József Színház társulata az Egyesült Államokban vendégszerepel.
Csehov darabja New Havenben, az International Festival of Arts and Ideas rendezvény keretében négy alkalommal (június 24-27.) látható. A neves egyetemi városban (Yale) 1996-ban alapított összművészeti fesztiválon elsősorban zenei és színházi programok szerepelnek, az elmúlt években 75 országból hívtak meg előadásokat, produkciókat.

 

4

 

A társulat további öt alkalommal (július 7- 11.) New Yorkban lép fel, a Lincoln Center Festival-on. A vendégjáték része az Extremely Hungary magyar kulturális évadnak. Az előadásokat a Gerald W. Lynch Centerben rendezik, magyar nyelven, angol feliratozással.
A Lincoln Center Festivalt minden év júliusában rendezik meg, opera, színház, szimfonikus zenekari programok állnak a középpontjában.

 

14

 

Idén a Katona mellett többek között a Le Théâtre du Soleil (Les Ephémères), a Pintér Béla Társulat (Parasztopera), a Narodowy Stary Teatr (Kalkwerk) és a Piccolo Teatro di Milano (Trilogia della villeggiatura) előadásait tekinthetik meg a közönség.

süti beállítások módosítása