Évadzáró Dunaújvárosban

A Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza és a Dunaújváros Színházáért Alapítvány hagyományaihoz híven a 2008-2009. évad zárásaként az idén is megrendezte a zsöllyetulajdonosok évadzáró ünnepét, a TEÁTRISTA GYŰRŰ átadást.

dijazottak

Az alapítvány és az intézmény vezetése 2001-ben döntötte el, hogy a felújított színház tiszteletére, a benne folyó művészi munka megbecsülése jeléül díjat alapít. A Teátrista Gyűrűt évad végén egy művész veheti át, aki a színház saját produkciójában kimagasló művészi teljesítményt nyújtott. A döntést a kuratórium javaslata alapján a zsöllyetulajdonosok titkos szavazással hozzák meg.

Ebben az évadban a Teátrista Gyűrűt JAKAB CSABA kapta, Giambattista Della Porta: A szolgálólány című darabban Gerasto szerepében nyújtott alakításáért.

 

Jakab_Csaba

gyuru

 

A Dunaújváros Színházáért Alapítvány a közönségdíj mintájára szakmai díjat is alapított "VARÁZS-DOBOZ" néven.

A Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza két társulatának színpadon szereplő tagjai egymás közt hozták meg a döntést titkos szavazással, hogy véleményük szerint az adott évad során kié volt a legkiemelkedőbb szakmai alakítás.

Ebben az évadban a Varázsdoboz díjat a Bartók Kamaraszínház tagjai CSADI ZOLTÁNNAK, a Bartók Táncszínház tagjai SZERECZ RÓBERTNEK ítélték.

A színház és a helyi média jó kapcsolatát jelzi, hogy egy írott és egy elektronikus sajtótermék is díjat alapított, amelyet közönségszavazatok alapján ítél oda. Mindkét média - a Dunaújvárosi Hírlap és a Dunaújváros Online - közönségszavazatok alapján felajánlott különdíjait MÓRI CSABA, a Bartók Táncszínház táncművésze kapta.


süti beállítások módosítása