Csókol Anyád!

Adott egy anya, aki a maga keresetlen módján pillanatok alatt képes az őrületbe kergetni az ő kicsi fiát. "Kicsi fia" egyébként felnőtt, sőt, elvált ember - méghozzá a mama tevékeny közbenjárása miatt lett elvált. Mert hisz milyen csodálatos, ha a drága mama úgy oldja meg a feszültségeket menyével, hogy lefizeti, csak tűnjön el a színről.

02

 

Sheldon Levine összeomlik, de annyi életösztön még maradt benne, hogy elmeneküljön az ország túlsó végébe, nehogy a drága mama megint "megoldjon valamit". Téma lezárva, új lapot kell kezdeni. De ez persze túl egyszerű lenne, a mama ugyanis nem tágít. Először az Eltűnt Személyek Hivatala jelentkezik, aztán ő maga, nincs tehát más megoldás: Sheldonnak megint menekülnie kell. Bárhová, csak el a mamától.

04


A szerzőpáros/házaspár kiterjedt levelezés formájában bontja ki anya és fia komikusan egymásra utalt és egymástól elszakadni vágyó viszonyát: mindketten elképesztő utazásokra indulnak, megjelennek a tibeti szerzetesek, a túlvilággal kommunikáló Mester, a tévés talkshow világa és maga Elvis Presley is. Minden túlzó, felfokozott, és az amerikai tömegkultúra bizarr paródiája. És közben megismerünk két végletes, humoros és nagyon meghökkentő figurát, akikre mélységesen illik a mondás: ha nem létezne, ki kellene találni.

01

 

Csókol Anyád!
Író: Sam Bobrick és Julie Stein
Fordította: Zöldi Gergely

Mrs. Levine: Vári Éva
Sheldon: Nagy Ervin

Jelmez: Cselényi Nóra
Koreográfus: Dékány Edit
Grafika: Szöllősi Géza

Rendező: Znamenák István

Producer: Orlai Tibor

Budapest Thália Színház
1065 Budapest, Nagymező u. 22-24.

Premier: 2009. július 21. (kedd) 20h
További előadások időpontja: 2009. július 22;23;24 20h

Jegyiroda: 311-1874; 30/325-3387;30/278-9008
H-P: 10-18 óra


03

 

Fotók: Kállay-Tóth Anett
Forrás:
Orlai Produkciós Iroda

 

süti beállítások módosítása