Árnyalt Traviata-bemutató

A júliustól augusztus elejéig tartó fesztiválon eddig 8300 jegyet adtak el. Bár nagyon törékeny a fesztivál anyagi háttere, forrása, ráadásul minden előadást négyszer adnak, de úgy tűnik, hogy a válság mégis elkerülte Orange-ot. A fesztivál igazgatója annál is inkább elégedett lehet, mivel az opera műfajában igazán ritka az, ha egy rendezvénysorozat pénzügyileg önfenntartó lehet, a bevétel - a jegyeladás 85%-a a 4,5 millió eurós teljes költségvetésnek.

vittorio
Vittorio Grigolo


Az igazgató arra is büszke, hogy elsőként hívta meg Franciaországba a nagyszerű olasz tenort, Vittorio Grigolót, aki Arezzóban született 1977-ben egy zenész családban, és jelenleg a jövő nagy énekes csillagának tűnik. Kisfiú volt, amikor egy olyan Tosca produkcióban szerepelt, amelyben a főszerepet Pavarotti énekelte, és a nagy olasz tenor halála előtt néhány hónappal, 2007-ben a mesterrel dolgozott Rodolfó szerepén.
Ugyanebben az esztendőben a Franco Zeffirelli rendezte Traviatában aratott nagy sikert. A Los Angeles-ben élő művész más énekes műfajokba is kirándul, így részt vett In the Hand of Love című pop-opera lemezfelvételében is. Az orange-i bemutatón korhű, csodaszép jelmezek, a világítás és természetesen az énekesek igazi Verdi ünnepet hoznak létre.

Forrás: ITI Magyar Központ

4

süti beállítások módosítása