Falusi Színjátszó Találkozó

Idén XIII. alkalommal kerül megrendezésre Adácson, 2009. november 27-29. között az Országos Falusi Színjátszó Találkozó. A hagyományos találkozóra elsődlegesen azon magyar nyelven játszó amatőr színjátszó csoportok jelentkezését várják (az egész Kárpát-medencéből), amelyek falvakban, községekben működnek, illetve elsősorban falvak, községek lakosságának, közönségének játszanak. Szívesen látják azokat, akik már részt vettek ezen a találkozón, vagy hasonlókon, de örömmel fogadják olyan csoportok jelentkezését is, amelyek eddig még nem kapcsolódtak országos színjátszó fesztiválokhoz.

adacs_zold

A rendezvényre csak túljelentkezés esetén van válogatás, ez esetben szakemberekből álló grémium választja ki a jelentkezők közül azokat a csoportokat, amelyeket meghívnak a találkozóra.

A találkozón az MSz-JSz minősítését lehet kérni. (A minősítés a Szövetség tagjai számára díjtalan, nem tagoknak 5000 Ft.)

A találkozót műhelybeszélgetések, műhelyfoglalkozások és tréningmunka kíséri - ahol lehetőség nyílik konkrét szakmai kérdések gyakorlati megoldására is.

A szervezők örömmel fogadnak minden olyan véleményt, javaslatot, amelyeket továbbgondolva az amatőr színjátszó csoportok helyzetén javíthat, valamint szívesen fogadnak a műhelymunkákra vonatkozó témajavaslatokat is.

Aki „hallgatóságként", „érdeklődőként" szeretne részt venni az eseményen, azt is szívesen látják, hívják, várják.

A meghívott csoportoknak és vendégeknek szállást és étkezést csak méltányos (tavalyi!) részvételi díj befizetése mellett tudnak biztosítani. Ez személyenként és naponként 1.000,- Ft, a Találkozó teljes idejére 2.500,- Ft. (Természetesen és sajnos, az utazási költségeket is a csoportoknak maguknak kell állni.) A határon túlról érkező csoportok útiköltség hozzájárulást kérhetnek.

Jelentkezni a mellékelt jelentkezési lapon (illetve az azon feltüntetett kérdések megválaszolásával), lehet a megjelölt visszaküldési címen.

 


A Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus, valamint az adácsi József Attila Művelődési Ház szervezésében - a Magyar Szín-Játékos Szövetség és a Heves Megyei Pedagógiai és Közművelődési Intézmény szakmai támogatásával

Jelentkezési határidő: 2009. október 10.

Bővebb felvilágosítás:
Zádori Judit/ MMIKL - (1)225-6029, e-mail: zadorij@mmikl.hu
www.mmi.hu/muveszeti

Színpadtechnikai, helyi kérdésekben (szállás stb.):
Szekeres János / József Attila Művelődési Ház - 37/350-317, e-mail: info@zeta-adacs.hu

 

 

süti beállítások módosítása