II. Szabad Színpad

A Komédium Színház 2009. november-decemberben ismét lehetőséget kíván biztosítani professzionális színházi csoportoknak, fővárosi és vidéki színházaknak, határon túli együtteseknek, önálló művészeknek, hogy a stúdiószínpadi produkciójukkal bemutatkozhassanak a szakmai közönség és az érdeklődők előtt. A Komédium Színház meggyőződése, hogy sok olyan érték születik országszerte, amely nem kap elég figyelmet, és amelynek lehetőséget kell adni, hogy megmutatkozzék.


komedium_400


Ebben az időszakban tíz előadás bemutatására van lehetőség.
A jelentkezőknek figyelembe kell venniük a színház adottságait, befogadóképességeit, és olyan produkciókkal nevezzenek, amelyek különösebb technikai átalakítások nélkül a színház színpadán elférnek. A világítás- és hangtechnikai körülmények adottak.

Jelentkezés feltételei: hivatásos jelleggel működő színházak és művészek vehetnek részt a fesztiválon. A jelentkezéseket a Komédium Színház fogadja, és a rendelkezésre álló esték száma függvényében kénytelen válogatni a produkciók közül. Szobaszínházi előadások, kevés szereplős stúdióprodukciók, táncprodukciók, énekes produkciók, egyéni önálló estek, monodrámák szerepelhetnek a műsoron.
A Komédium Színház vállalja, hogy publicitást ad a fesztiválnak, biztosítja a technikát.
Nevezési díj 10.000.- Ft + Áfa. Az est bevételének hetven százaléka a fellépőket illeti. A nevezési díjból a fesztivál publicitását, a meghívásokat, és a díjazást biztosítja a színház. A fesztivál alatt önkéntes zsűri értékel, melyet jelentkezés alapján nem szakemberekből, hanem a nézőkből állítank ki. Ők értékelnek, és kerül átadásra a legjobbnak tartott produkciónak a vándordíj.

A győztes produkciót a Komédium Színház a műsorára veszi. (Az első Szabad Színpad Fesztivál győztese, Bornai Tibor Gondolkodom, tehát dalok című önálló estje október 8-án kerül bemutatásra.)

Jelentkezési határidő: 2009. szeptember 15.
Jelentkezés levélben, a 1054 Budapest, Tüköry u. 5, e-mailen a komedium@externet.hu címen.

------------

II. SZABAD SZÍNPAD
Fesztivál a Komédiumban
2009. november-december

Forrás: Komédium Színház

süti beállítások módosítása