Józsefvárosi Napok

A Bárka Színház szeptember első hétvégéjén olyan összkulturális mini-fesztivált szervez, ahol mindenki megtalálhatja a neki tetsző minőségi programot: templomi koncerttől Shakespeare-ig, rock-koncerttől a világzenéig, utcaszínháztól Haydnig, roma-koncerttől a gyerekprogramokig. Azt remélik, igazi közösségi Eseményt tudunak nyújtani a józsefvárosiaknak és mindazoknak, akik ezen a hétvégén elmennek a Józsefvárosba.

Bárka Kikötő - Józsefvárosi Napok
2009. szeptember 4-5-6.

barka_250

 

Szeptember 4. (péntek)

17.30 - Megnyitó - utcaszínház

18.00 - 19.00 HAYDN és MOZART - komolyzenei koncert
J. Haydn: D-dúr zongoraverseny
J. Haydn: Scena di Berenice
Infelice sventurata
W.A. Mozart: D-dúr hegedűverseny (KV 218)
W.A. Mozart: Voi avete un cor fedele (KV 217)
Vorrei spiegarvi, oh Dio (KV 418)
Ah se in ciel, benigne stelle (KV 538)
Zenei vezető: Dinyés Dániel

Szólisták: Félegyházi Károly (zongora), Selmeczi Gábor (hegedű), Kolonits Klára (ének - szoprán)

 

20.00 - 21.30 BOBAN MARKOVIC és RÚZSA MAGDI közös koncertje
helyszín: Orczy-kert

A dél-szerbiai Vladicin Hanban él az a 13 muzsikus, akik az elmúlt évtizedben meghódították a világot. A koncerten az elmúlt 10 év legnagyobb slágerei is elhangzanak, mint a Djurdjevdan, Mesecina, Bubamara, Arizonai álmodozók... Kitüntetett szerep jut a sztárvendégnek, a méltán népszerű vajdasági Rúzsa Magdinak - hangja igazi zenei kuriózum!

 

Boban004

 

Szeptember 5. (szombat)

GYERMEKSZOMBAT - helyszín: Orczy-kert

10.00 - 18.00 KÜLÖNLEGES TÁRSASJÁTÉKOK - Sziluett Műhely Karikadobálás nagy méretű kerti figurákra, Mese-ismeret: boszorkányok, mesebeli lények, királylányok-fiak, mese-számok világából, horgászós játék, kirakós és célbadobás, nagyméretű kerti sakk, terepasztal jellegű kvíz és nyereményjáték gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt.

10.00 - 18.00 CSIRIBIRI JÁTSZÓHÁZ
Csiribi, csiribá itt a Csiribiri játszóház! Játszunk és játszatunk, teszünk, veszünk, foglalkozunk, kézműveskedünk. Amire most vállalkozunk: gyertyamártás, tűzzománc, kötélverés, perecsütöde(kis fa-standot állítunk fel, rézedényekkel, fatálakkal stb.- mindenki saját maga nyújta , söndörgeti a perecét, amit a helyszínen meg is sütünk), rongybaba vagy csuhébaba készítés, vesszőparipa készítés, frászkarika (rádobós játék) készítés, gyöngyözés, kis faszekér készítés...

10.00 - 11.00 ALMA-koncert gyerekeknek
Buda Gábor - ének, gitár, Szabó Tibor - gitár, bouzouki, basszusgitár, ukulele, tambura, Maroevich Zsolt - brácsa, hegedű, ütősök
Fergeteges, interaktív koncert, ahol a gyerekeket mutogatós, felelgetős játékokkal, közös énekkel, tánccal vonják be. Ars Poeticájuk: az a jó gyerekkoncert, ahol a szülő sem unatkozik!

 

11.30 - 12.30 LANGALÉTA GARABONCIÁS gólyalábas előadás - Betyárvirtus

Jól tessék most mindenkinek idehallgatni, mert az elkövetkező fertályórában összehordunk itt a maguk számára egy-két történetet a régi sobrikalapos, árvalányhajjal lebögő, büdös kenyőccsel kifent bajszú, puskadurrogtató betyárvilágról, ami még az öregtatám dédapjának az idejében járt a Tiszának meg a Dunának, ennek a két öreg víznek a köziben.
Aki nem hiszi, annak holnap reggelre ereszkedjen bokáig a szemöldöke!
FELNŐTTEKNEK (IS)

18.00 - Póka Angéla és vendégei - helyszín: Orczy-kert

Póka Angélát 2006-ban a Megasztár televíziós tehetségkutató versenynek köszönhetően énekesként megismerte Magyarország. A Józsefvárosi Napokra speciális műsorral készül. Az est központi témája a béke és a tolerancia. Olyan előadók ismert zenéit hívtuk segítségül, mint Lauren Hill, Jill Scott, Erykah Badu vagy Bob Marley.


pokaangela


20.00 - PARNO GRASZT-koncert - helyszín: Orczy-kert

A Parno Graszt cigányul fehér lovat jelent. Az együttes az autentikus cigányfolklórból meríti repertoárját, hagyományos hangszereléssel, mint kanna, kanál, tambura, brácsa, gitár, nagybőgő, tárogató, szájbőgő. 2002-ben jelent meg a Rávágok a zongorára című lemezük, mely itthon és külföldön is óriási szakmai- és közönségsikert aratott. A Parno Graszt a magyarországi zenekarok közül elsőként került fel a hivatalos európai világzenei slágerlistára (World Music Chart Europe), azóta a zenekar repertoárját az európai világzenei rádióadók folyamatosan játsszák.

 

Szeptember 6. (vasárnap)

15.00 W.S.: LÍR - helyszín: Orczy-kert
A Színház- és Filmművészeti Egyetem végzős osztályának előadás
Rendezőtanár: Zsótér Sándor
A Lír helyszíne két sírgödör. A szabadtéri előadás színpad, hangosítás és világítás híján minden színpadiasságot nélkülöz: visszatér a természetbe.
ELMARAD!

 

19.00 - WEINER-SZÁSZ KAMARASZIMFONIKUSOK
helyszín: Szent József plébánia templom, Budapest, VIII. Horváth Mihály tér 7.

Műsor:

A.VIVALDI (1678-1741): Versenymű két hegedűre és két gordonkára
1. Allegro, 2. Largo, 3. Allegro

LISZT F. (1811-1886): Angelus - imádság az őrangyalhoz
Andante pietoso

J. HAYDN (1732-1809): Szvit három tételből (a középső fuvolaszólóval)
1. Maestoso ed adagio, 2. Adagio, 3. Presto

J. S. BACH (1685-1750): 2. zenekari szvit (fuvolaszólókkal)
1. Ouverture, 2. Rondeau, 3. Sarabande, 4. Bourrée,
5. Polonaise - Double, 6. Menuett, 7. Badinerie

Szólisták: Gyöngyössy Zoltán - fuvola, Juniki Spartakus - hegedű, Szigeti Szilvia - hegedű, Molnár Piroska - gordonka, Kaszanyitzky András - gordonka

 


 

süti beállítások módosítása