Drámapályázat

A szabadkai Népszínház Magyar Társulata drámapályázatot hirdet vajdasági illetve vajdasági származású magyar alkotók egész estét betöltő egy vagy többfelvonásos színműveire. Egy szerző több munkával is részt vehet a pályázaton.

szabadka_banner

 

A Népszínház Magyar Társulatának értékelő bizottsága egy vagy két munkát kiválaszt a pályázatok közül, amelyeket hivatásos színművészek a Délvidéki Magyar Színjátszás Napja kereteiben megrendezendő Kortárs Vajdasági Magyar Szerzők VI. Felolvasószínházban, (2009. október végén) a Népszínház Soltis Lajos Stúdiójában mutatnak be. A felolvasásokat (számos kül- és belföldi szakmai vendég részvételével) vitaest kíséri. A vitaestek minden érdeklődő számára nyitottak.

A pályamunkák beadási határideje 2009. október 10.

Az alkotásokat a társulat titkárságára várják (Narodno pozorište - Narodno kazalište - Népszínház, Magyar Társulat, Zentai út 71., 24000 Szabadka - a borítékra ráírandó: Drámapályázat), vagy elektronikus formában a következő e-mail címre: office@szabadkaiszinhaz.com. Mindkét esetben kérik feltüntetni a pályázó nevét és elérhetőségeit (telefonszámát, e-mail címét, stb).

A felolvasásra kiválasztott szövegek szerzői 30.000 dináros tiszteletdíjban részesülnek.
A pályázatról bővebb információ a Magyar Társulat 024 556-429-es telefonszámán kérhető.

Forrás: Szabadkai Népszínház Magyar Társulata

süti beállítások módosítása