Színészek a kifutón

Ledenyák Andrea a közelmúltban szerves alkotókapcsolatban állt a szabadkai Népszínház Magyar Társulatának színművészeivel, és többek között ez az együttműködés ösztönözte arra, hogy egy olyan kollekciót hozzon létre, amelynek darabjait a kifutón nem modellek viselik, hanem színészek.

 

74_fooldal_1

 

Ezáltal egy egészen különös hangulatvilágba emelkedik a produkció, hiszen messze többre törekszik, mint egy hagyományos értelemben vett divatbemutató. Marlene Dietrich ruháinak kortárs szellemiségű megidézését a Népszínház Magyar Társulatának színművészei (több vendégművésszel közösen) a '20-as '30-as évek milliőjébe emelik, a cabaret és a variété hangulatát idéző színpadi játékba, és az ebbe épülő koncert keretében mutatják be a ruhákat. A színészek élő zenekar kíséretében a kort idéző dalokat előadva, különleges színpadképben, változatos koreográfiával színezve ágyaznak meg a kollekció darabjainak.

A fashion-performance egy sajátságos műfajú előadássá áll össze, amelynek rendezője Mezei Zoltán, segédrendezője Pálfi Ervin, zenei vezetője aifj. Kucsera Géza, korrepetítor Nemes Nagy Anita, koreográfus Rogács László, a színpadkép Szilágyi Nándor és Szőke Attila munkája, fényterv pedig Borbély László alkotása. Az előadásban a színészeken kívül egy héttagú zenekar vesz részt.

Mindez végül egy egységes és izgalmasan bizsergető történetté ötvöződik, amelyben a gallér, az öltöny és a nadrág aspektusa kap hangsúlyosan nőies szerepet.

 

----------
Marlene - fashion-performance

Palics, Nyári Színpad
2009. szeptember 3., 21.00

Forrás: Szabadkai Népszínház Magyar Társulata

süti beállítások módosítása