A Visszaszületés Pilsenben

Szeptember 10-én a csehországi Pilsenben játssza a kolozsvári színház Visky András Visszaszületés című drámáját Tompa Gábor rendezésében. A szeptember 9-17 közt megrendezett Pilseni Nemzetközi Színházi Fesztivál 17. kiadásán cseh, lengyel, szlovák, magyar társulatok, valamint egy libanoni színház is részt vesz.

854_list

A programban Martin Františák, Jan Klata, Jakub Krofta, Jan Mikulášek, Martin Glaser, Dušan David Pařízek, Michal Vajdička, Viktorie Čermáková, Maciej Sobociński, Ladislav Smoljak, Martin Otava, Rabih Mroué, Gothár Péter és Tompa Gábor rendezők produkciói lesznek láthatók. A fesztivál célja a cseh színházi seregszemle mellett a kiváló, különböző műfajú külföldi produkciók bemutatása, kontextusba helyezve a cseh kortárs színházat és közelebb hozva a cseh közönséget az európai színházi vonulatokhoz.

DSC_8277

A Visszaszületés című produkció júliusban az Avignoni Fesztiválon vett részt, és a festivalier.net című portál a fesztivál Off programja legjobb előadásának titulálta. Az előadás szeptember 10-én 13 óra 30 perctől lesz látható a pilseni Peklo Teremben, cseh feliratozással.

Forrás: Kolozsvári Állami Magyar Színház

süti beállítások módosítása