Broadway Fesztivál 2009

A Budapesti Operettszínház 2009. szeptember 18-19-én tartja Évadnyitó Broadway Fesztiválját - rengeteg meglepetéssel.

1

 

Délutánonként sztárok lepik el a Nagymező utcát: hallható operett, musical, popzene, lesz rengeteg meglepetés, ízelítőt adunk a 2009/2010-es évad premierjeiből, A doktor úrból, a Rebecca - A Manderley-ház asszonya című musicalből, valamint Leo Fall Madame Pompadour című operettjéből. Megválasztjuk a Pesti Broadway szépét, elmondhatja, leírhatja, sőt, lufikon az égbe is eresztheti vágyait, miközben a vágyról szóló dalokat hallgathat. A kétnapos programot egy karaoke show zárja, melyen a nézők sztárjainkkal énekelhetik kedvenc dalukat.

Szeptember 18-án délután az Operett Akadémia egykori és jelenlegi növendékei énekelnek legutóbbi vizsgaelőadásaikból, A mosoly országából és a Viktóriából. Öt órakor pedig a színház nagysikerű júliusi premierjéből, a Szép nyári napból hangzanak fel részletek. A Neoton musical legismertebb dalait Csepregi Éva, Náray Erika, Peller Anna, Sz. Nagy Ildikó, Vágó Bernadett, Vágó Zsuzsi, Csonka András, Faragó András, Kerényi Miklós Máté, Szabó Dávid és Szerényi László adja elő.

Broadway Fesztiválunkat háromnegyed hatkor Horváth Csaba főpolgármester-helyettes, Verók István, Terézváros polgármester, valamint Kerényi Miklós Gábor, a Budapesti Operettszínház direktora nyitja meg.

2010-ben emlékezünk meg a magyar operett megteremtője, Huszka Jenő halálának 50. évfordulójáról, illetve ekkor mutatja be a Budapesti Operettszínház a Thália Színházzal közösen a slágerszerző Zerkovitz Béla dalaival Molnár Ferenc A doktor úr című vígjátékát. A kettős eseményt megelőlegezendő, részletek hangzanak fel a Lili bárónő, a Mária főhadnagy, a Csókos asszony és A doktor úr című művekből Kalocsai Zsuzsa, Kékkovács Mara, Lehoczky Zsuzsa, Lukács Anita, Mednyánszky Ági, Oszvald Marika, Peller Anna, Szendy Szilvi, Csonka András, Dolhai Attila, Faragó András, Földes Tamás, Homonnay Zsolt, Jantyik Csaba, Peller Károly, Vadász Dániel és Vadász Zsolt előadásában.

Hét órától új szerepben láthatók sztárjaink: sikerdalokat hallhat a közönség, ám nem a megszokott előadóktól. Meglepő és különleges párosítások, rendkívüli, csak itt látható produkciók következnek Baranyai Annamária, Bódi Barbara, Geszthy Veronika, Nádasi Veronika, Vágó Bernadett, Vörös Edit, Dániel Gábor, Faragó András, Homonnay Zsolt, Mészáros Árpád Zsolt,Peller Károly, Szabó Dávid, Szerényi László és Vadász Zsolt felléptével.

operettszinhazlogo

19-én, szombaton már délelőtt elkezdődik a program, méghozzá egy gyerekelőadással. A Thália Színház produkciójában, a Nagymező utca túloldalán Rió felé veszi az irányt a Brass in The Five és a pantomimes Méhes Csaba. Fél kettőkor megint a legfiatalabbakat célozza meg a Lakner Bácsi Gyermekszínházának előadása Babakalamajka címmel.

Fél háromtól a Budapesti Operettszínház különböző „szekciói" lépnek fel: a zenekar tagjaiból alakult Broadway Bigband ad műsort először, Kerényi Miklós Máté is énekel velük, majd részletek következnek Várkonyi Mátyás Dorian Gray és Kocsák Tibor Anna Karenina musicaljeiből a Pesti Broadway Stúdió növendékeinek előadásában. Négy órától a Musical Együttesé a terep: Free Backstage című programjukban Broadway-slágerekkel és mai sikerdalokkal fokozzák a hangulatot. Illetve latinos hangulatba is hozzák a közönséget, előkészítve a terepet Papadimitriu Athinának, aki lemezéről énekel Siménfalvy Ágota és a gitáros Kutik Rezső kíséretében.

Negyed hattól a 2009/2010-es évad egyik leginkább várt előadásából hangzanak fel részletek. A Lévay-Kunze szerzőpáros több sikerdarabja, a Mozart! és az Elisabeth is évek óta látható az Operettben, s márciusban egy másik legenda kel új életre általuk. A Rebecca - a Manderley-ház asszonya című musicalből, melyet a teátrum a Budapesti Tavaszi Fesztivállal közösen mutat be, énekel Füredi Nikolett, Janza Kata, Nádasi Veronika, Náray Erika, Polyák Lilla, Szinetár Dóra, Szulák Andrea, Vágó Zsuzsi, Bálint Ádám, Bereczki Zoltán, Mészáros Árpád Zsolt és Szabó P. Szilveszter.

Este hattól megfogalmazhatja, leírhatja, sőt, lufikon az égbe is eresztheti vágyait, miközben a vágyról szóló dalokat szólaltat meg Janza Kata, Geszthy Veronika, Szinetár Dóra, Vágó Zsuzsi, Bereczki Zoltán, Homonnay Zsolt és Mészáros Árpád Zsolt. Őket az Operett királynői: a Csárdáskirálynő, A Bajadér, valamint Madame Pompadour váltja a színpadon. Az apropó, hogy e művekből részleteket ad elő Fischl Mónika, Geszthy Veronika, Kalocsai Zsuzsa, Oszvald Marika, Szendy Szilvi, Csere László, Faragó András, Kerényi Miklós Máté, Vadász Dániel, az, hogy 2010 áprilisában kerül színre Leo Fall műve a Szentpétervári Zenés Komédia Színházzal koprodukcióban.

A 2009-es Broadway Fesztivált igazi bulival zárjuk. Fél nyolctól a hatalmas sikerű Musical Duett albumokról énekel Bereczki Zoltán és Szinetár Dóra, majd karaoke-show és szépségverseny következik.

Bárki színpadunkra léphet, hogy kedvenc sztárjával mutasson be egy dalt, partner lesz ebben Bereczki Zoltán, Janza Kata, Kerényi Miklós Máté, Mészáros Árpád Zsolt, Szendy Szilvi, Szerényi László, Szinetár Dóra és Vágó Zsuzsi.

Illetve, megválasztjuk a Pesti Broadway Szépét is, hogy ki lesz az, arról Bereczki Zoltán, Csonka András, Kerényi Miklós Máté, Mészáros Árpád Zsolt és Szerényi László dönt. Nevezni mindkét esetben a broadway@operett.hu e-mail címen lehet.

 

Forrás: Budapesti Operettszínház

süti beállítások módosítása