Ballagás 2009

Hetvenhat diákját búcsúztatja május 29-én, pénteken délelőtt 11 órától a Színházművészeti Egyetem. Az ünnepség, mely fiatal színészeket indít jelképesen útjukra, azok előtt is tiszteleg, akik bejárták már ezt az utat: az egyetem ötven évvel ezelőtti végzősei előtt.


uat.ro A Színházművészeti Egyetem magyar tagozatán idén a színművészet, bábművészet és zenepedagógia alapképzési szakokon, illetve a Beszéd és nyelv az előadásművészetben mesterképzőn végez egy-egy évfolyam. Dr. Killár Kovács Katalin osztályában hét lány és hat fiú fejezi be hároméves színészi tanulmányait. Cojic Ildikó bábosztályában négy lány és egy fiú végez. A zenepedagógia szakról heten lépnek pályára.

Dr. Gáspárik Attila rektor kezdeményezésére először tavaly került sor az ötven éve a színészi pályán levő művészek kitüntetésére. Aranydiplomát idén az 1958/59-es évfolyam három végzősének nyújt át az egyetem, mindhárman a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulatának művészei. Dr. Farkas Ibolya jelenleg is egyetemünk tanára, az elsőéves színművészet mesterisek osztályvezetője, ebben az évadban Jon Fosse Alvás című darabjának előadásában láthatja a közönség. Mózes Erzsébet az Ingmar Bergman nyomán készült Dúl-fúl, és elnémul című előadásban játszik. Makra Lajos legutóbb Székely János drámájában, a Caligula helytartójában lépett fel. Laudációt mond Dr. Béres András, Dr. Gáspárik Attila és Dr. Kovács Levente.

Forrás: Színházművészeti Egyetem, Marosvásárhely

süti beállítások módosítása