A Pantagruel sógornője

Szeptember 21-én Szkopjében, lesz látható a Kolozsvári Állami Magyar Színház, a szebeni Radu Stanca Színház és a Lyon-i Silviu Purcărete Társulata közös produkciója, a Pantagruel sógornője.

 


Pantagruel_135

A Szkopje-i Youth Open Színházfesztivál, más nevén a MOT szeptember 19 és 26 között zajlik Makedónia fővárosában. Az 1976-ban alapított fesztivál célja kitekintést nyújtani a színházi világban zajló eseményekre és felzárkóztatni a makedón színjátszást a világszínházi tendenciákhoz.
Ahogy a MOT előző kiadásai, a 34. kiadás is olyan forradalmi, újszerű esztétikákra helyezi a hangsúlyt, amelyek magukban hordozzák a kortárs színház lényegét. A fesztivál idei mottója „A te tükröd".
A fesztivál nyolc napja alatt 15 előadást mutat be Szlovéniából, Ausztriából, Horvátországból, Romániából, Bulgáriából, Szerbiából, Svájcból, Montenegróból, Franciaországból és Makedóniából, ezen kívül pedig híres európai és makedóniai színházi emberek tartanak műhelymunkákat.
A 2003-ban bemutatott Pantagruel sógornője című előadás vendégszerepelt az Európai Színházi Unió XIII. és XIV. Fesztiválján Portóban és Rómában, majd Bukarestben, Párizsban, a szebeni Nemzetközi Színházi Fesztiválon, a bogotai X. Latin-Amerikai Színházi Fesztiválon, Kolumbiában, a Nápolyi Nemzetközi Színházi Fesztiválon, Ljubljanában az Ex Ponto Nemzetközi Színházi Fesztiválon, ahol elnyerte a fesztivál nagydíját valamint részt vett a trabzoni (Törökország) Black Sea Fesztiválon.

A Pantagruel sógornője szeptember 21-én este 8 órától lesz látható.

Forrás: Kolozsvári Állami Magyar Színház

süti beállítások módosítása