Süsü, a sárkány

Csukás István - Bergendy István: Süsü, a sárkány című zenés mesejátékából rendez vidám, bábos mese-showt Pille Tamás m.v.(Minden egér szereti a sajtot, Gulliver Hófehérke meg a törpék, Háry János) a Komáromi Jókai Színházban.

DSC_3776

A bájos egyfejűt Fabó Tibor Jászai Mari-díjas színművész alakítja. Társa, a Királyfi Klinga Péter m.v. (Győri Nemzeti Színház) lesz. A 22 országban vetített televíziós bábjáték eddig több színházi feldolgozást ért meg, legutóbb a József Attila Színház tűzte műsorára. A Komáromi Jókai Színházban október 2-án pénteken délelőtt 11.00 órakor lesz a premier. Az előadáshoz szorosan kapcsolódik az aznap este hét órakor kezdődő Bergendy-koncert, ahol jelen lesznek Süsü, a sárkány és barátai, hogy meglepjék a hetven esztendős Bergendy Istvánt, aki Komáromban tarja a születésnapját. A komáromi előadás külön érdekessége, hogy a bábsorozat epizódjaiban elhangzott dalokon kívül, melyeket egy ország dúdol, más Bergendy-szerzemények is felcsendülnek benne.

DSC_3798


A bemutatón természetesen jelen lesz Csukás István író is, aki - Pille Tamás elmondása szerint - örül Süsü, a sárkány szlovákiai kalandjainak.

Pille_Tams_rendez

„Nagyon jó csapattal dolgozhatom - nyilatkozta Pille Tamás rendező - A bábokat, a díszletet, a jelmezeket Győry Gabriella tervezte. Fekete Miklós koreográfus találta ki a bábos revü káprázatos táncait, a Cölöpverő dobszólóját Riha Emil ütőhangszerművész tanította be. Süsü eredeti tervezője Lévay Sándor volt, neki köszönhetjük a bűbájos sárkányfigurát.

DSC_3774

A színészek élvezik a játékot, pedig nincs könnyű dolguk, hiszen bábozniuk, énekelniük, gördeszkázniuk, táncolniuk kell, szinte egyszerre. Remélem, a közönség is jól fog szórakozni az egy feje miatt kiközösített, végül barátokra lelő Süsü történetén" - mondta bizakodva Pille Tamás rendező.

Bárány János
Fotó: Görözdi Szilárd
Forrás: Komáromi Jókai Színház

süti beállítások módosítása