Újra FÁJ

A Színház- és Filmművészeti Egyetemen, a Polgár Alapítvány jóvoltából, minden évben lehetőséget kap egy frissen végzett osztály arra, hogy a legjobbnak ítélt előadását tovább játssza. Idén a Marton-Hegedűs D.-Forgács osztály Fáj, Koldusopera illetve W.S. Lír című előadásait láthatja újra a közönség, hol Pesten, hol vidéken. Legközelebbi a FÁJ című darab látható az SZFE-n október 5-én és 14-én.

 


2
fotó: Papp Szilvia


A fáj című előadás, amely Ágota Kristóf A nagy füzet című írása alapján készült, egy ikerpárról szól, akiket anyjuk a háború elől vidékre menekít. Ekkor a két gyerek még semmit sem tud a világról, csupán egy nagy akarat hajtja őket: túl kell élni. Sok rövid, mozaikszerű kép és jelenet meséli el túlélésüket, vagy ha úgy tetszik, felnőtté válásuk történetét, melynek során meg kell tanulniuk, hogy mi a fájdalom, a nincstelenség, az éhség, az erőszak, a hazugság, a gyilkosság és a halál, és azt is, hogy mi a test, a vágy, a férfi, a nő, a szerelem és a boldogság. És bár felnőnek és túlélnek, a két elválaszthatatlan ikernek meg kell még tanulnia a magányt is.

A Színház- és Filmművészeti Egyetem IV. éves színészhallgatói felváltva játsszák a két ikret és a történet tizenegynéhány egyéb szerepét, és hol szöveggel, hol némán, hol zenével, hol énekkel mesélik el egy feje tetejére állított világ történetét.

 

fáj
színpadi játék ágota kristóf a nagy füzet című regénye alapján

játsszák
bata éva
csémy balázs
józan lászló
klem viktor
kovács ádám

majorfalvi bálint

petrik andrea
réti adrienn
rusznák andrás
tar renáta
trokán nóra
zeck júlia


zenei vezető és zongora
kemény gábor
gitár
gyuriska jános

rendező forgács péter

osztályvezető tanár
marton lászló

Előadás időpontok:
október 5 (hétfő), 23 óra SZFE Hevesi terem
október 14 (szerda) 23 óra SZFE Hevesi terem

süti beállítások módosítása