Újra itt a Hólyagcirkusz!

Megkezdte az őszi szezont a Hólyagcirkusz Társulat a Merlin Színházban. November 19-én Thomas Bernhard Immanuel Kant c. darabját viszik színre, melyben a vak filozófus a gyógyulás reményében egy illusztris társasággal együtt Amerikába hajózik. A társulat nagysikerű produkciója, a Csődcsicsergő felújítása után januárban kerül sor Székely B. Miklós részvételével a másik korábbi fesztiváldíjas előadásuk a Don Cristóbal pályázat felújítására. Tavasszal pedig, Jeles Andrással közösen Bruno Schulz próbabábukról írott értekezéseit formálják előadássá. Ennek a tervezett bemutatója 2010. április elején lesz.

holyag_400


 

„Hív és vár a nagy Mandzsafokó bábszínháza!"

Az előttünk álló évadban meglepően sokféle színházi programot szeretnénk tető alá hozni, és mint már annyiszor újból megpróbálunk ezekkel a programokkal az általános észrevétlenségből kitűnni.

 

3

Mert ahogy a Kant c. novemberi új bemutatónk főszereplője Kant is mondja:

„A természet itt úgy hat
mint másutt
észrevétlen eltérések által
észrevétlen"

Potsdam08_085


Zsúr, 2009.október 6-án 19.30-tól


Mozgóképes ajánló

 


Ha sikerül megtalálnunk az ideális irányt, akkor előadásaink mellett a „Mutassuk meg, hogy visít a FÓKA!" elnevezésű színház nevelési programunk keretében havonta lesz hétvégi workshopunk a Merlin színházban. Ezeken a találkozókon a Hólyagcirkusz sümegi alkotótáborának résztvevői megpróbálják egy-egy kísérleti performanszban a maguk képére formálni a társulat korábbi, műsoron nem lévő előadásait, így ősszel a Keserű Bolondokat és a Hólyagcirkuszt.

 

jelzaveta

Jelizaveta Bam, 2009.október 7-én 19.30-tól

 


Mozgóképes ajánló

 

Lesz zenei műhelyünk is, ahol részben az előadásaink zenei betéteivel a Hólyagcirkusz Társulathoz kapcsolódó együttesek lépnek fel. És végül a színház.hu-val közösen az alternatív színházak témakörében hamarosan meghirdetünk egy esszépályázatot is, melyhez kötődően a jövő év elején rendeznénk egy konferenciát.

Mert, ahogy Kant is mondja:
„Az ideális irány kell nekünk, az ideális irány, teljes gőzzel előre!"

Írjatok nekünk, hívjatok minket, gyertek és legyetek részesei a Hólyagcirkusz felejthetetlen műsorszámainak!


süti beállítások módosítása