Nyit az Óbudai Teátrum

A hangulatos és romantikus Óbuda sok szórakozási lehetőséget kínál lakóinak, de a színházba járó közönséget eddig nem kényeztette el. Szerencsére az október 9-én kapuit nyitó Óbudai Teátrum ezentúl remek színházi élményekkel ajándékozza meg a közönséget.

obuda

 

Az Óbudai Kulturális Központban már hagyománya van színházszeretetnek, ehhez az igényhez igazodva szeretnének még több élményt ajándékozni a látogatóknak- mondta el Lőrincz Edina, az Óbudai Kulturális Központ vezérigazgatója.

Lőrincz Edina: Mindig is arra törekedtünk, hogy vendégeink széles palettáról válogathassanak. Az idei évad egyik újdonsága az Óbuda Teátrum, ahol elismert művészek közreműködésével láthatnak majd klasszikus sikerdarabokat a látogatók. Valódi színházi élményt kínálunk - helyben. Házunk akadálymentesített, a színházterem nézőterén vendégeink kényelmes székekből élvezhetik a házhoz hozott színházi élményt. Igyekeztünk úgy válogatni a kínálatból, hogy minden korosztály számára vonzó legyen a repertoár. Az Óbudai Teátrum előadásain helyre szóló jegyeket válthatnak a látogatók, ezzel is az nézők kényelmét igyekszünk szolgálni. Az előadásokra jegyeket házunk jegypénztárán kívül több nagy jegyirodában is válthatnak nézőink (Broadway Jegyiroda, Interticket, Ticket Express, Jegymester, Eruoticket).

Ahhoz pedig, hogy mindezt elérhető áron nyújthassuk a látogatóknak, nagyban hozzájárul Önkormányzat támogatása. Óbudán a nehéz gazdasági helyzetben is fontos, hogy megmaradhassanak a kulturális értékek, a hagyományok, s hogy tartalmas szórakozási lehetőségek várják a kerület polgárait.

Október 9-én a Furcsa pár női változatának premierjével kezdődik az évad. Niel Simon klasszikus vígjátékát a Száguldó Orfeum társulata mutatja be. A darabot Bencze Ilona rendezi, a címszerepet Ivancsics Ilona és Hűvösvölgyi Ildikó játssza.

Október 24-ével a Turay Ida bérlet előadásai kezdődnek: Indul a bakterház, 8 nő, Csak semmi szexet kérem, angolok vagyunk.

bakter3

 

Mikó István játszik és rendez is a fent említett előadásokban. Őt kérdeztük tapasztalatairól.

- A Turay Ida társulat nem rendelkezik saját színházzal, különböző helyszíneken játszik. Mennyire nehéz az utazó színház élete?

Mikó István: Való igaz, nincs két egyforma helyszín, ezért már a tervezésnél gondolni kell a variálhatóságra. Van egy alapméret, aminél nem lehet kisebb a fogadó színpadtér, s ha ez adott, akkor a többi már kialakítható. A rugalmasságnak is vannak szépségei, kihívásai mindannyiunk számára. Biztosan nem válik gépiessé a darab, mert mindig új helyszínt kell meghódítanunk. Az így kivívott siker íze nagyon édes, feledteti a nehézségeket is. Igaz, ez több energiát igényel mindenkitől. Szerencsére sok helyre már hazajárunk, és remélem, rövidesen ezt mondhatjuk majd az Óbudai Teátrumról is, ahol nagyon jól érezzük magunkat.

Az épületben már igazi színházi hangulat uralkodik. Hetek óta folynak a próbák, ismert és népszerű vendégekkel van tele a ház, akik lázasan készülnek a bemutatóra.

 

Ivancsics Ilona és Hüvösvölgyi Ildikó összeköltözött

Mielőtt bárki arra gondolna, hogy a népszerű színésznők férjeiket elhagyva közös otthonba költöztek, elmondjuk, hogy csupán a színpadon osztják meg életüket.

Huvi

A Száguldó Orfeum társulata új bemutatóra készül, mégpedig az Óbuda Teátrumban, mely Óbuda új befogadó színháza az Óbudai Kulturális Központ (San Marco u. 81 ) épületében. A színház a színészeknek profi színpadtechnikával teszi könnyűvé a játékot, a nézőknek pedig kényelmes, vadonat új székekkel, valamit jó közlekedéssel és remek repertoárral kedveskedik. Nem szükséges a belvárosba utazni azért, hogy kedvenc színészeinket színpadon láthassuk.

csicsi

A Száguldó Orfeum is itt tartja új darabjának, a töretlen népszerűségnek örvendő Furcsa pár női változatának bemutatóját. Az össze nem illő, ám mégis egy háztartásba kényszerülő párt Ivancsics Ilona és Hüvösvölgyi Ildikó alakítja,Óde Frajt Edit és Farkasházi Réka is sokat hozzátesz a remek estéhez. A vidám darabot Bencze Ilona rendezésében október 9-én nézhetik meg azok, akik kedvelik a „furcsa párokat".

Forrás: Óbudai Kulturális Központ

süti beállítások módosítása