Lili bárónő

A Lili bárónő Huszka Jenő legismertebb, legtöbbet játszott operettje. Két évig dolgozott rajta, míg végül 1919-ben elkészült.

lili_17

Azért is tartott ennyi ideig, mert állandó szerzőtársa, a librettót író Martos Ferenc (akivel közösen írták a Bob herceget és a Gül babát is) időközben Svájcba költözött, és a librettó a postai forgalom függvényében alakult, ami meglehetősen nehezítette a közös munkát. Végül azonban csak elkészült a darab, tomboló siker, és ez a diadalmenet egészen a mai napig tart. A történet nem különösebben bonyolult, ahogyan az egy operettől el is várható. Gróf Illésházy László apja után egy gyönyörű kastélyt és rengeteg adósságot örököl. Nincs más választása, eladja a kastélyt az újgazdag Malomszegi bárónak, és - egy félreértés következtében - elszegődik komornyiknak a saját kastélyába, ahol beleszeret az új tulajdonos lányába, Lili bárónőbe. Malomszegiék nem tudják, hogy az inasuk a gróf, Lili azonban így is viszontszereti Illésházyt. A bonyodalmat Clarisse művésznő, Illésházy volt szeretőjének felbukkanása indítja el.

lili_5

A Lili bárónő a magyar színházak állandó repertoárdarabja. Akik a színművet magát nem ismerik, azoknak is bizonyára ismerősen csengenek az olyan klasszikus operettdallamok, mint az Egy kis cigaretta, valódi finom vagy az Egy férfi képe van a szívem közepében.

A kecskeméti színház előadását Harangi Mária rendezi, aki számos zenés produkciót készített már. Lili szerepében Zavaros Eszter opera szakos hallgatót, gróf Illésházyként pedig Egyházi Gézát, továbbá Bot Gábort láthatja majd a közönség.

lili_24

Huszka Jenő: LILI BÁRÓNŐ
Írta: Martos Ferenc
A szöveget átdolgozták: Darvas Szilárd és Gádor Béla

Lili bárónő: Zavaros Eszter
Illésházy László gróf: Bot Gábor/Egyházi Géza
Illésházy Agatha grófnő: Csombor Teréz
Illésházy Krisztina grófnő: Réti Erika
Frédi: Pál Attila
Clarisse művésznő: Hajdú Melinda
Malomszegi báró: Sirkó László

Becsey tiszttartó: Csizmadia László
Lakáj és stb.: Szokolai Péter

Közreműködik a színház tánckara és meghívott zenekara.
Koreográfus: Fosztó András

Díszlettervező: Mira János
Jelmeztervező: Howard Lloyd
Zenei vezető: Károly Kati
Karmester: Drucker Péter és Látó Richárd

Ügyelő: Domján Sándor
Súgó: Arató Andrea
Koreográfus- és rendezőasszisztens: Frigyesi Tünde

Rendező: Harangi Mária

Bemutató: október 16-án, pénteken este 7 órakor a Nagyszínházban

lili_23


süti beállítások módosítása