Bodó Viktor

Bécsben kiosztották a legtekintélyesebb osztrák színházi elismeréseket, a Nestroy-díjakat. A hagyományosan színházbarát Ausztriában rendkívüli érdeklődéssel övezett eseményt az ORF2 élőben közvetítette.


VIKTOR_TSF_net
fotó: Tóth Simon Ferenc


Tíz kategóriában osztottak díjat, Bodó Viktort a grazi színházban rendezett Az óra, amikor semmit sem tudtunk egymásról című előadásért - amelyet a grazi társulattal és saját csapatával, a Szputnyik Hajózási Társaság magyar színészeivel állított színpadra - a legjobb rendező díjára jelölték.

Peter_Manninger_net1
fotó: Peter Manninger


A három jelölt - Bodó mellett Christoph Schlingensief (színházi és filmrendező, performer, a német nyelvű színház egyik legkülönlegesebb alkotója) és Martin Kusej (színházi és operarendező, évekig a salzburgi Ünnepi Játékok színházi programjának vezetője) - közül végül Martin Kusej kapta a díjat jelképező szobrocskát. Bodó Viktor tavaly már elnyerte a Nestroy-díjat, akkor a - szintén Grazban rendezett - Alice című előadás látványáért.

Peter_Manninger_NEt3
fotó: Peter Manninger

 

Handke Az óra... című előadás legközelebb Olaszországban, Pármában lesz látható október 25-én és 26-án, Grazban pedig október 29-én, november 6-án és december 19-én.

Forrás: Szputnyik Hajózási Társaság

süti beállítások módosítása