A puskaporos hordó

Valamikor a háború után, mely nem hozott békét, ... a harcokon túl, melyek a hétköznapi konfliktusokban élnek tovább... ahol a sors helyett a véletlenek ítélkeznek életről avagy halálról, ...amikor minden igazság egyben bosszú, ...ahol elmosódik a határ bűn és bűnhődés, önutálat és önirónia között ...ahol minden álom a beteljesülésével együtt silányul el, ... a végén pedig nem pereg le semmiféle film?

puskaporos_alma

 

Élhető ez a világ? Van értelme újrakezdeni? Hol rejtőzik az igazság? És mi jön az állítólagos béke után? Kérdések, melyeket feszeget az előadás ...Válaszok?

Dejan Dukovski macedón származású dráma- és forgatókönyvíró legismertebb színdarabja A puskaporos hordó, amelyben egy társadalom a megsemmisülésbe és a szótlanságba kényszeríti magát. "Nem akarok durva lenni, de a beszélgetésünk kezd értelmetlenné válni."

Dejan Dukovski dramaturgiai tanulmányait Skopjéban végezte. 1990-1993 között macedón tévé- és rádiócsatornáknál dolgozott dramaturgként. 1993-tól forgatókönyvírást tanított Skopjéban a Színház-és Filmművészeti Egyetemen, 1996-tól az egyetem dramaturg szakának docense lett. Jelenleg Hamburgban és Skopjéban dolgozik. Legismertebb műve a Bure Baruta az Egyesült Államokban, Japánban, és Európában is bemutatásra került. A színdarabot Goran Paskaljevic filmesítette meg 1998-ban, forgatókönyvét Dukovski írta, mely magyarul a Lőporos hordó címet viseli (a darabot a színház A puskaporos hordó címmel játssza). A film számos rangos fesztivált bejárt, és több díjjal jutalmazták (Velencei Filmfesztivál: FIPRESCI-díj).A Z'art-osztály előadása Dukovski művének magyarországi ősbemutatója.

Lehet, hogy az élet valójában csak egy alma.

 

a Z'art-osztály és a MERLiN Színház közös produkciója
Dejan Dukovski: A puskaporos hordó
fekete komédia - magyarországi ősbemutató
Fordította: Czirák Ádám

Játsszák:
Balogh Amanda, Barta Árpád, Kulcsár Balázs, Moldván Levente, Rédecsi Krisztina,
Rideg Richárd, valamint Hajdú Kornélia és Horváth Olga

Díszlet-, és jelmeztervező: André A. Gabriella
Zeneszerző: Jávori Ferenc "Fegya"
Világítás: Király Tamás
Dramaturg: Czirák Ádám
Produkciós vezető: Nagy Klaudia

Rendező: Csizmadia Izabella

BEMUTATÓ: 2009. november 2. hétfő / 19.30
További előadás: 2009. november 4. szerda / 19.30

Külön köszönjük Garai Judit, Dr. Hartai Adrienne, Kállai Dávid, és a Yachtlight Kft. segítségét!
Jegyár: 1500 Ft, diák: 1200 Ft, SZFE diák: 500
Jegyfoglalás e-mailben: . kovacs.andrea@merlinszinhaz.hu
info@merlinszinhaz.hu
Internetes jegyvásárlás: http://merlin.jegy.hu, www.ticketportal.hu, www.jegymester.hu


süti beállítások módosítása