Nyár vs színház

Ugye a kettő nem zárja ki egymást, alább néhány érdekesebb program. A válogatás nyilván szubjektív, nincs benne operett, se Szeged, se Margitsziget, se Gyula (Zsámbék annál inkább: programtól függetlenül is elképesztő feelinges helyszín a falu feletti romtemplom és a rakétabázis). Ha tudsz másról, írd be.

júl. 10. A láthatatlan légió, Zsámbék
Az általam leginkább pintéréktől ismert Tamási Zoltán munkája, Szkéné-centrikus előadás. Sok éve voltam a szkénés Piszkos Freden, emlékeim szerint vállalható volt, de nekem amúgy is érdekes időutazás lesz Rejtő.


Július 10. TÁP Színház: Egytől egyig rossz lesz fesztivál
A TÁP majdnem egész napos programja a Tűzraktérben. Kifejezetten ajánlott megnézni a Minden rossz varieté best of (worst of) programját 10-kor, és az Odüsszeiszt éjfélkor.


Július 11. Bánk Bán - junior, Szentendre
A Nemzeti fiatalabb színészei szereplésével, köztük Szabó "Hungária" Kimmel Tamás, és a legutóbb a János vitézben eléggé kifejező módon kitetovált Radnay Csilla. Alföldi rendezi.


Július 25. A háború, Szentendre
A Bánk Bánhoz hasonlóan fiatal gárda Dankó Istvánnal, Tenki Rékával és Erdélyi Tímeával(!).


Augusztus 7. Eltemetendők, Zsámbék
Januári premier a KoMától, ezúttal a két szőkeség (Lass&Jelinek) nélkül, kérdés, hogy mennyire tudják emészthetővé tenni az egzisztencializmust Zsámbékon.


Augusztus 13. Kovács Patrícia, Zsámbék
Igen, a radnótis-raiffeisenes hölgy neve maga az előadás címe. Háttérinfó a linken, a szereplők miatt mindenképpen érdekes.


Augusztus 15. Plazma, Sziget
Nem biztos, hogy a fesztivál ideális környezet a színháznak (pl. a TÁP zenés Odüsszeisze, kvázi egy koncert sem igazán működött Sopronban, és erről csak részben tehet a hangosítás), deha épp nem ordítoznak és szól a tuctuc a színházi sátor mellett, a szigeten  is üthet a KoMa előadása. Alapvetés a színháztörténeti mérföldkőnek számító, valamilyen rejtélyes oknál fogva kifejezetten érdekes hajfelfalós jelenet.

süti beállítások módosítása