Dating Spaces

A Hollandiában élő, többszörösen díjazott kortárs táncművész, táncpedagógus és mime Dezső Virág november közepén ellátogat hazájába Lucas Acuna neves argentin zenésszel, hogy Budapesten a Mozdulatművészeti Stúdióban és Debrecenben „Dating Spaces" című térspecifikus előadását bemutassa. E nagyon ígéretes előadásukat nemcsak Magyarországon, hanem Pozsonyban, Rijekában, Zágrábban és Amszterdamban is előadják majd a művészek, valamint két napos intenzív kurzust is tartanak Debrecenben (november 7-8.) az érdeklődők számára.

DezsoVirag

Szabadúszó kortárs táncművész, mime. Többek között a Lublini Mozgás- és Vízió Színház, majd itthon a Még 1 Mozdulatszínház tagja volt. Alapítója és művészeti vezetője a debreceni Mozgás -Teátrum Egyesületnek, melynek célja a kortárs fizikalitásra épülő színház népszerűsítése. Diplomát majd mesterdiplomát szerzett a holland Moving Academy for Performing Arts-nál (MAPA), melynek 1999 óta tanára, 2009 óta konzulense, részt vesz a művészeti vezetésben.

Több pedagógiai és előadói munkáját jutalmazták díjjal, mint például: MAPA Scholarship Fund kelet-európai ösztöndíjasa, "táncpedagógusi nívódíj" 2000, "Kiváló együttes" cím 2000, az "Inspiráció '98" és 48. Nemzetközi Videó és Filmfesztiválon "Legjobb női alakítás díja", Nemzetközi SzólóDuó Táncfesztiválon díjazott "Napraforgó","Nézz rám", "Tánc, vagy amit akartok" produkcióival.

Jelenleg Amszterdamban él, két fő területe: fizikai színészetet tanít a MAPA-nál és az amszterdami zeneakadémián operaének szakosoknak; koncepcióra épülő improvizatív előadásokban játszik, saját és mások produkcióiban.

Az előadás címéből utalást kapunk a különböző helyszínekből táplálkozó egyedi előadások különbözőségére, sokszínűségére. Kiindulópont a helyszín adta inspiráció és abból táplálkozó koncepció, mely helyszínenként változó. Az előadássorozat helyszínei: Debrecen, Budapest, Pozsony, Rijeka, Zagrab, Amszterdam.

 

Dezső Virág, Lucas Acuna:
DATING SPACES

Hangkép: Lucas Acuna (Argentína/Hollandia - Rotterdam)
A CODARTS jazz tanszakán végzett. Improvizáció mint önálló műfaj léte motiválja színházi kollaborációiban.

Mozgás / tánc: Dezső Virág (Magyarország, Hollandia)

Előadás időpontok:
2009. november 10. kedd 19 óra - SIKK Music Cafe, Debrecen
2009. november 12. csütörtök 21 óra - Mozdulatművészeti Stúdió, Budapest
2009. november 13. péntek 20 óra - Mozdulatművészeti Stúdió, Budapest
A Mozdulatművészeti Stúdióba, a korlátozott befogadóképesség miatt előzetes bejelentkezés szükséges!

Orkesztika Alapítvány - Mozdulatművészeti Stúdió
1097 Budapest, Tagló u. 11-13. (Kemikál Telep)
Tel: 321-9745, 06-20-361-7821
e-mail: info@mozdulatmuveszet.hu
web: http://www.mozdulatmuveszet.hu/meglepi

A Debreceni előadásról és kurzusról bővebb információt a datingspaces@gmail.com e-mail címen lehet kérni.

forrás: Mozdulatművészeti Stúdió

süti beállítások módosítása