Indul a Bakterház

A Győri Nemzeti Színház és a Veszprémi Petőfi Színház „összefogása" révén láthatja a közönség Rideg Sándor nagysikerű művét. A 2009-2010- es színházi évad mindkét teátrum számára egy új lehetőség kibontakozásának kezdete, hiszen a veszprémi előadás Győrben is bemutatkozik, és egy győri, a Csárdáskirálynő című nagyoperett kerül színpadra Veszprémben.

_N7V7233

A nagysikerű filmet nemzedékek sora látta, és az emlékezetes pillanatokat biztosan fel-felemlegetik a rajongók. A színdarab, miként a világ összes népi komédiája görbe tükröt tart elénk, melyet -valljuk be!- élvezettel elviselünk. A szereplők „ismerős" alakként köszönnek vissza az emlékeinkben, felismerni véljük, a szomszéd, a nagyszülők valamelyikét, vagy egészen egyszerűen saját magunkból találunk hasonlatosságot.

_N7V7091

Eperjes Károly aki a baktert alakítja, Bendegúz Őri Ádám személyében igazán felejthetetlen pillanatokat hoznak. A Veszprémi Színház méltán nagyszerű művészei óriási népi komédiát teremtenek a színpadon, együtt nevethetünk Bendegúz csínytevésein, végigkísérhetjük, ahogyan borsot tör a bakterház lakóinak orra alá - szereplők: Eperjes Károly, Őri Ádám, Bajcsay Mária, Meszléry Judit, Kőrösi Csaba, Gula Péter, Bakody József, Dobra Mária, Nyirkó István, Kuna Károly, Szűcs László, Szalma Tamás.

_N7V7182

"Tudom én jól, az a baja a világnak, hogy nem tehénpásztorok kormányozzák. Ha én valamikor miniszter leszek, mindent a visszájára fordítok. A csősztől elveszem a bunkósbotot. A pofonokat végképp eltiltom. Aki vét a törvény ellen, felpofoztatom a bakterrel. Az ország vászontarisznyájára lakatot tetetek, nehogy kilopják belőle a pénzt. Ha én leszek a fő, nem lesz panasza a szegény embernek, mert még a Bundás kutyának is akkora pampuskát juttatok, mint a két öklöm. Törvénybe iktatom, hogy palacsintán köll élni a tehénpásztornak."

_N7V7157


Rideg Sándor: Indul a bakterház
- Vígjáték két részben -

Szereposztás:
Bendegúz: Őri Ádám
Bakter: Eperjes Károly Jászai- és Kossuth-díjas
Banya: Bajcsay Mária Jászai-díjas/
Anya: Meszléry Judit Jászai-díjas
Patás: Kőrösi Csaba
Marhakereskedő: Gula Péter
Konc bácsi: Bakody József Aase-díjas
Csámpás Rozi: Dobra Mária
Piócás: Nyirkó István
Buga Jóska: Kuna Károly Jászai-díjas
Csendőr Béla: Szűcs László
Csendőr Géza: Szalma Tamás Jászai-díjas

Díszlet-jelmez: Bodnár Enikő
Mozgás: Pintér Tamás
Ügyelő: Szentmiklósi Ildikó
Súgó: Horváth Katalin
Rendezőasszisztens: Péti Krisztina

Rendező: Bereményi Géza Kossuth - díjas

Premier: Győr, 2009. november 14.

_N7V6882

forrás: Győri Nemzeti Színház

süti beállítások módosítása