Az Elvis-story

Elvis volt az egyik legnagyobb kulturális erő a XX. században. Ő vezette be a rockzenét az élet szinte minden területére, a beszédbe, az öltözködésbe, a viselkedésbe, mondhatni: a'60-as évek végén zajló forradalmi mozgalmak is benne gyökereznek. A 135 perces „Az Elvis-story" produkció minden korosztályhoz és réteghez eljutó kultúrtörténeti feldolgozás, igazi vérpezsdítő rock-szeánsz, amelyben a teatralitás is fontos szerephez jut.

 

gview

A több évtizede, szinte kizárólag ebben a műfajban tevékenykedő magyar rock & roll zenészek, valamint a ceremóniamester szerepét betöltő Miller Zoltán közösen vezetik fel a tökéletes Elvis illúziót, a skót Rob Kingsley Európa-bajnok Elvis imitátor személyében. A különböző történelmi és előadói korszakok, dalok, stílusok, hangszerelések híven jelenítik meg a R&R király karrierjét, fontosabb állomásait és olykor azok társadalmi hátterét is 1954-től 1977-ig.

 

A Első Magyar R&R Varieté Színháza bemutatja:
Elvis Country Tour 2009 Hungary
(Az Elvis-story)


A turné helyszínei:

Debrecen / Lovarda Rendezvénycsarnok nov. 19. csütörtök 19 óra
Miskolc / Művészetek Háza nov. 20. péntek 19 óra
Budapest / József Attila Színház nov. 21. szombat 15 óra és 19 óra
Zalaegerszeg / Hevesi Sándor Színház nov. 22. vasárnap 18 óra
Szombathely / Megyei Művelődési Központ nov. 23. hétfő 19 óra
Veszprém / Művelődési Központ nov. 25. szerda 19 óra
Szeged / IH Rendezvényközpont nov. 26. csütörtök 19 óra
Kecskemét / Erdei F. Kult. Konf. Központ nov. 27. péntek 19 óra
Győr / Bartók Béla Megyei Műv. Közp. nov. 28. szombat 19 óra
Eger / Gárdonyi Géza Színház nov. 29. Vasárnap 18 óra

 

A Társulat

Író-előadó: Gencsi Attila

Rock & Roll népművelő, amolyan félig ember, félig zenész. Merényleteit az abszurd stílust képviselő Télapó Akciócsoport társulatában kezdte, Vadon János oldalán, de volt bútorszállító Stockholmban, díjnyertes utcazenész Dániában, önkéntes szociális munkás Afrikában. Aztán 2003-ban hazatért, hogy létrehozza a világ első R&R Paródia Színházát, amely társulattal először a rádiókabaré humorfesztivál döntősei lettek, majd elnyerték a Fringe Összművészeti Fesztivál szakmai különdíját. Gencsi eltökélt szándéka, hogy a saját szerkesztésű első magyar rock and roll varietéját színházi atmoszférájú produkciókban mutassa be a hazai nagyközönségnek.


Rob Kingsley /Európa-bajnok Interpersonator

Napjainkban számtalan Elvis imitátor lép fel szerte a világban, ezért nem könnyű feladat megtalálni a legjobbat, aki magas színvonalon, „szinte megszólalásig" utánozza a rock and roll királyát. A Skóciából származó Rob Kingsley ezen kevesek közé tartozik. Igazi világklasszis előadó, számos rádiós és tévés szerepléssel a háta mögött. Rob nem egy szimpla hasonmás, aki playbackre tátog, a saját hangján szólal meg, a saját személyiségét építi be Elvis alakjába. Népszerűségét jelzi, hogy a közönség megszavazta számára a valaha élt „Legnagyobb Előadó & Szórakoztató" címet, amely ebben a kategóriában a legnagyobb elismerésnek számít. 2008-ban ért a csúcsra, amikor megnyerte a műfaj Európa-bajnokságát. Produkciója hitelességét emeli, hogy fellépő ruháit attól a BK Enterprises & Gene Douchette cégtől importálja az USA-ból, amely egykoron Elvis ruhatervezői közé tartozott.

 

Miller Zoltán /színész-énekes

Színész, énekes. 1973. december 10-én született Budapesten. Édesanyja Dobránszky Zsuzsanna operaénekesnő, édesapja Miller Lajos Kossuth és Liszt-díjas operaénekes. Az óbudai Martos Flóra Gimnáziumban érettségizett, 1992-ben jelentkezett a Gór Nagy Mária színitanodába. 1993 júniusában debütált a budapesti Arany János Színház (a mostani Új Színház) színpadán. Azóta tartó töretlen pályafutása során mintegy 30 főszerepet játszott el. 1995-től az Emberek zenekar énekese, majd 1997-ben egy évre Duisburgba szerződött, a Nyomorultak című musical Enjolras szerepére, amelyet több mint 180-szor játszott el. 2007-ben a Csináljuk a fesztivált című zenés tv-produkció második szériájának győztese. Jelenleg a József Attila Színház egyik legnagyobb sikerszériájában látható: a Made in Hungária című Fenyő-musical főszerepét alakítja.


Roll' Skate Boogie /R&R nagyzenekar

A Roll' Skate Boogie 1992-ben alakult. Az első tíz évben rengeteg változáson, tagcserén ment keresztül, de 2002 évben összeállt az alapfelállás, amely a mai napig is együtt dolgozik. Saját koncertjeiken kívül kísérték és kísérik többek között Fenyő Miklóst, Komár Lászlót és Rob Kingsley-t is.

 

Elvis by Fly/A 2007. évi első magyarországi Elvis Presley verseny II. helyezettje

Az első magyarországi Elvis Presley verseny II. helyezettje. A civilben matematika-fizika tanár a hazai fellépések mellett, külföldön is magára ölti a „király palástját". Idén részt vett az Elvis Európa Bajnokságon, melyet minden évben, Angliában, a blackpooli Nordbreck Castle-ban rendeznek. Zenekarával a Roll Skate Boogie-val szinte állandó vendége a Magyarországi Elvis Klub rendezvényeinek.

 

Vocal Idiots / Az első R&R Paródia Színház

A társulat 2004-ben kezdte meg kísérleteit: a klasszikus R&R korszakot ötvözni a Monty Python-i abszurddal. Fő múzsájuk természetesen Elvis Presley. Nagy népszerűségnek örvendett a BájgúnáRock című abszurd R&R revüjük, nyertek szakmai különdíjat a Fringe fesztiválon, s közkedvelt exkluzív prty vendégek az ország minden területén. Ők a „kamara jampik", a R&R népművelői. A Gencsi Attila vezette csapat 2009-ben - a képen is látható - vadonatúj tagokkal cserélődött ki.


Iváncsik József producer

A rendezvény producerének egész élete a rock'n'roll-ról és Elvisről szól. Talán nem véletlen egybeesés, hogy ugyanazon a napon, január 8-án született, mint a nagy sztár... Tízévesen kapott édesapjától egy Elvis lemezt és ez meghatározta életét. Tizenhat esztendeje Fenyő Miklós csapatának egyik vezető táncosa. Első sikeres rendezvénye producerként a 2007-ben lezajlott ACCH OVERDRIVE fesztivál keretén belül megrendezett, első hazai Elvis imitátor verseny. 2008-ban ő indított először magyar versenyzőt Elvis by Fly személyében az Elvis imitátor Európa-bajnokságon. Ugyancsak ez év márciusában létrehozta az első nemzetközi Elvis Show-t a budapesti Symbol Music Clubban. 2009 januárjában a budapesti József Attila Művelődési Házban megrendezte a II. Nemzetközi Elvis - Jailhouse Rock Show-t.

süti beállítások módosítása