Hírlap-Színház és Kőválasz

Ebben az évadban először jelentkezik friss hírekkel a Hírlap-Színház. A tavalyi év egyik legsikeresebb előadássorozata november 16-án este 7 órától indul újra az egri színpadon.

Boz_Andrea_Schruff_Miln_Vajda_Miln
Bozó Andrea, Schruff Milán, Vajda Milán

 

A Gárdonyi Géza Színház társulata eddig öt alkalommal állt nézők elé új kezdeményezésével, hogy újsághíreket elevenítsen meg a stúdiószínpadon. Máté Gábor ötlete az előző Pécsi Országos Színházi Találkozóra is meghívást kapott, hangos sikert aratva a szakma és a közönség soraiban.

Mszros_Sra_tvs_Andrs.Bnyai_Mikls_Jr_Zsuzsa_Kaszs_Gerg
Mészáros Sára, Ötvös András, Bányai Miklós,
Járó Zsuzsa, Kaszás Gergő

 

 

Kőválasz - fellép a Baltazár Színház Egerben

A Gárdonyi Géza Színház vendége továbbá ugyanezen a napon 16 órától a Baltazár Színház. A társulat a tavaly bemutatott Kőválasz című előadásával lép fel Egerben.

A darab egy család történetét meséli el 1944-tól, a II. Világháborún át napjainkig. Azt a kérdést feszegeti, hogy a háború mennyire változtatja meg az ember értékrendjét, arról, hogy miért nem tudjuk a békét kellőképpen értékelni békeidőszakban. Miért kell ahhoz háború, hogy értékeljük a békét? Miért kell megbetegedni ahhoz, hogy az egészséget értékeljük?


Kvlasz_plakt

A történetet egy kabaré (vagy nevezzük orfeumnak) műsorszámaiként állítják színpadra: hol énekelve, hol drámai jelenetként prózában, néhol vicces bohóctréfaként, máskor táncrevü formájában mesélik el.

A Baltazár Színház 11 éve alakult, Magyarország egyetlen hivatásos színtársulata, amely értelmi sérült színészekből áll.

forrás: Gárdonyi Géza Színház, Eger

süti beállítások módosítása