TÁP Varieté

A TÁP Színház 2005 novemberében indította el a TÁP VARIETÉ, Színház és Performance elnevezésű előadássorozatát Minden Rossz Varieté címmel. Az előadások a méltatlanul elfeledett századfordulós varieték világát idézik. A 25-30 ismert vagy kevésbé ismert színészt felvonultató varieté állandó telt házak előtt kelti életre (a legkülönbözőbb helyszíneken) a méltatlanul elfeledett műfajt, amelyben egyszerre jelenik meg a magas művészet és az alternatív kultúra.

ALL_BAD_variety_show_2

A „Rossz színház" -mely megvalósítására ezen előadások kísérletet tesznek- alapvető lényege, hogy szembeszáll az aktuális trendekkel és formabontó színházi megoldásokkal kísérletezik. Egyik legfontosabb törekvése a „jónak lenni" szorongásának feloldása, amit leginkább felszabadult, ihletett, improvizatív játékkal tud elérni, mely egyúttal mélyíti a színészek mesterségbeli tudását, gazdagítja művészi kifejező-eszközeiket.

„Nem másokon gúnyolódnak. Önmagukat teszik (virtuózan) nevetségessé. Vállalják komolykodásuk, előadói fontoskodásuk kínosságát. Megmutatják, mennyi alanyi nekifohászkodást igényel a rossz színház. Milyen mélyről fakad a tehetségtelenség és az alkalmatlanok szerepvállalása. Bölcseleti alapon hülyülnek. Elvből tiszteletlenek. Rendes, fölkészült anarchisták." - Molnár Gál Péter, kritikus

 

A TÁP Varieté és Performance Színház bemutatja:
Minden ROSSZ Varieté

Szereplők:
Adorjáni Bálint, Andrássy Máté, Bánki Gergő, Csépai Eszter, Csík Gábor, Csiro, Czene Csaba, Czutor Zoltán, Dankó Pisti, Dióssi Gábor, Dombi Kati, Faur Anna, Gosztonyi Csaba, Janklovics Péter, Horváth Ákos, Igor Lazin, Katona Laci, Keresztes Tamás, Kim, Kocsis Gergő, Kovács Lehel, Pénzes Olivér, Schönberger Ádám, Tamara Barnhoff, Vécsi Tibi és a ZSELÉ Zenekar!

Bocs annak aki nincs rajta, attól, aki rajta van, de nem lesz, és attól, akit rosszul írtunk (sic)

Rendező: Vajdai Vilmos

Előadás időpont: 2009. november 16. hétfő 22.30 óra
Helyszín: Tűzraktér

Jegyfoglalás ajánlott:
20-249-1962; tapszinhaz@gmail.com
Jegyár: 1000 Ft, diák: 700 Ft

 

továbbá:

Alatta Fölötte kintről be bentről ki...
november 26. csütörtök 22.30 óra
S I R Á L Y
Rendező: Vajdai Vilmos

Van egy tucat színész, rendező, igazgató, kurátor, mindenkinek van egy története. A történetek körbe járnak, megszakadnak, már nem is tudjuk, hogy kié is igazán. Keveredik a személyes a közössel a valós a hamissal. Nem kell vigyázni, úgyis csalás...Téma a gyávaság!

Jegyfoglalás ajánlott:
20-249-1962; tapszinhaz@gmail.com

 

és még:

Kurátorok
November 30. hétfő 22.30h
TRAFÓ

Különleges írói és színházi kísérletre vállalkozott a TÁP Színház.
Mindannyian tudjuk, hogy a pályázati rendszer működésével ifjú demokráciánkban sok baj van. Hogyan működnek a kuratóriumok? Mire és mennyi pénz jut?
Miért éppen arra? Milyen kritériumok alapján dőlnek el a pályázatok?
Hogyan élik meg a döntéseket a pályázók?
1 előadás=1 helyszín+13 író+15 rendező+ 89 színész...de most azért ennél kevesebb!

kuratorok_2

Írók: Galambos Attila, Háy János, Mohácsi István, Takátsy Péter, Tasnádi István, Vinnai András
Rendezők: Bozsik Yvette, Horváth Csaba, Keszég László, Tasnádi István, Vajdai Vilmos
Szereplők: Bánki Gergő, Ezüsthigany, Felhőfi-Kiss László, Hegedűs D. Géza, Horváth Ákos, Keresztes Tamás, Keszég László, Mészáros Béla, Pálmai Anna, Takátsy Péter, Váradi Gábor, Vicei Zsolt, Zrínyi Gál Vince valamint a Forte Társulat, Bozsik Yvette Társulat és a KoMa ...

Bocs annak aki nincs rajta, attól, aki rajta van, de nem lesz, és attól, akit rosszul írtunk (sic)

Jegyfoglalás ajánlott:
215-1600; jegy@trafo.hu
20-249-1962; tapszinhaz@gmail.com

forrás: TÁP Színház

süti beállítások módosítása