Kant

Új bemutatót tart KANT címmel a Hólyagcirkusz Társulat a Merlin Színházban. A zenés alternatív színház kedvelői újra egy Hólyagcirkuszos abszurd történettel találkozhatnak, melyben ismét a színházcsinálás, a szerepjáték álságos alaphelyzetére irányuló önreflexivitás uralkodik.

DAN_3097_copy

 

"A történet törlõdik történelem és a valóság: a neves német filozófus, Immanuel Kant utazik hajóval Amerikába (csakúgy, mint a felesége, a szolga és egy papagáj, aki rendkívüli ajándékot tárolni az agy Kant bármit mond), hogy a végrehajtott működését és a glaukóma, hogy megkapja a tiszteletbeli doktori mértékben a Columbia Egyetemen. Annak ellenére, hogy utálja az amerikai, aki egyetért azzal, csere foglalkozik: ő hozza Amerika oka és Amerika ad neki, hogy a látását. Az ő érkezése is üdvözölte elmebaj orvosok és hozott egy elmegyógyintézet. Állapota a filozófus a történelem is ugyanaz az állapota, hogy a beteg egy diliházba." (Google gyorsfordítás a Centre for Asian Theater oldaláról)

 

Hólyagcirkusz Társulat:
KANT

Szereplők:
Székely B. Miklós
László Lilla
Szabó Domokos
Erdős Sára
Rácz Attila
Nádasi László
Szőke Szabolcs

Zene: Szőke Szabolcs
Díszlet: Halasi György, Szőke Dániel Bogdán
Fény: Hlinka Mónika

Thomas Bernhard Immanuel Kant c. műve alapján, Matkovics Ágnes fordításának felhasználásával az előadást létrehozta a Hólyagcirkusz Társulat

Bemutató: 2009. november 19-én 19.3o-tól a Merlin Színház Kamaratermében
További előadások: november 26-án, december 2-án és 17-én

forrás: Hólyagcirkusz Társulat

 

süti beállítások módosítása