Goldoni: Terecske

A Szputnyik társulata beköltözik a Zsámbéki Rakétabázisra. És ezáltal Goldoni Terecskéjének lakói is. Ebben az összezárt közösségben mindenki mohón, egymást taposva akar érvényesülni, zabálni, szeretni. Zárt világ ez, ahol azt nyeri az egyik, amit a másik elveszít, mégis mindenki csökönyösen bízik abban, hogy neki jobb lesz az élet. Ezen a telepen, a semmi közepén, mindennaposak a balhék és a békülések. Félszeg kamasz- és ordenáré özvegyasszonyszerelmek, sorsjegyek és pletykák töltik ki az itt lakó néhány család életét.

A szomszédba költözik egy idegen úr. Házasodási láz tör ki.
És jön a derült égből dupla lagzi, dobostortával, pezsgővel, lila foltokkal és biztonsági szolgálattal.
Ki nevet a végén? Mi. Vagy mi sem.

 

Anna_NoraDia_net

 

A Zsámbéki Színházi Bázis és a Szputnyik Hajózási Társaság - Modern Színház- és Viselkedéskutató Intézet - Labor előadása
Goldoni: TERECSKE

fordította: Nádasdy Ádám

Játsszák:
Hay Anna, Jankovics Péter, Koblicska Lőte, Molnár Gusztáv, Orosz Ákos, Pető Kata, Szabó Zoltán, Székely Rozi, Takács Nóra Diána, Téby Zita, Tóth Simon Ferenc

Jelmez: Miareczky Edit e.h.
Díszlet: Kovács Dániel e.h.
Zene: Keresztes Gábor
Fény: Mervel Miklós
Dramaturg: Róbert Júlia
A rendező munkatársa: Tóth Péter

Rendezte Kovács Dániel e.h.

Nyilvános főpróba: július 30.
Bemutató: július 31.

További előadások: augusztus 1-jén és 2-án 21 óra
Helyszín: Műemlék Rakétabázis, Zsámbék

Anna_Akos_TSF_net


A társulat ezúttal nem Bodó Viktor, hanem Kovács Dániel irányítása alatt készül következő bemutatójára Zsámbékon.
Kovács Dániel dramaturg szakon kezdte meg tanulmányait a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, majd 3 éve rendező szakos hallgató, Babarczy László tanítványaként. Az elmúlt évben több munkáját is lehetett látni az intézmény falain kívül: tavaly ősszel Pécs után szintén Zsámbékon mutatták be A folyami ló, avagy Zytiron, a tengeri katona című előadást másik 4 osztálytársával közös rendezésben. Budapesten pedig a Szputnyik Műhelyben lehetett megtekinteni féléves vizsgamunkáját, A kezdet vége című tragikomédiát.

Dramaturgént dolgozik ezentúl a Szputnyikkal Róbert Júlia, aki Kovács Dániellel már számos produkcióban együtt dolgozott, többek közt a fent említett két előadásban is.

Jövőre két új színésszel bővül a Szputnyik, akik itt Zsámbékon készülnek először együtt a csapattal. Téby Zita idén végzett a Kaposvári Egyetemen, Molnár Gusztáv pedig egy évnyi szabadúszás után szerződik a társulathoz.

Vendégként erősíti még az előadást Takács Nóra Diána, az Örkény Színház, és Orosz Ákos, a Maladype társulat tagja.

Az előadás főszponzora:    Mastercard_small MasterCard

Támogató: Nemzeti Kulturális Alap

Fotók: Tóth Simon Ferenc
Forrás: Szputnyik Hajózási Társaság

süti beállítások módosítása