FAI FAI Színház

A FAI FAI Társulattal a japán kortárs mozgásszínházak új generációja jelentkezik először Magyarországon. A tokiói társulatot Yon Kitagawa alapította 2004-ben, akinek elege lett abból, hogy mások által bejáratott, áporodott, színházi kliséket ismételgessen.

kep3

A FAI FAI szarkazmussal és érzékenyen reagál a világ dolgaira, történeteit humor és szeretet lengi át. Előadásaik saját élményeken alapulnak, és improvizációkon keresztül nyerik el végleges formájukat, öniróniával, néha vad őszinteséggel tárva fel a színészek egyéniségének rejtelmeit, szerelmi botladozásait. Egyszersmind tükröt tartanak a mai japán társadalomnak, kritikusan, de nem rosszindulattal.

Igen népszerűek Tokióban, ezt díjak, elismerések sora jelzi. A Tokyo Performing Arts Market fesztiválon bemutatott my Name Is I Love You, most Budapesten is látható előadásuk hozta meg számukra az első nemzetközi sikert: Budapest után a ljubljanai Mladi Levi Fesztiválra, ősszel pedig a berlini Theatre der Welt-re hívták meg az előadást.

kep4

Magukról írják:

„Minket tényleg teljesen eltölt az az érzés, hogy élünk és éberek vagyunk. A FAI FAI-val dolgozva szabaddá válunk a politikától, meg a világ összes nyűgétől. Egy olyan generációból érkezünk, mely szereti a képzelet drámáját, a művészet valóságát, a mozit, a TV-t, a pletykát, a pop zenét, az animációt. A FAI FAI azon mottó jegyében táncol és játszik egy Tokió nevű megapoliszban, mely telis tele van irodistákkal, varjakkal és hányadékkal, hogy 'mi globálisak vagyunk, elgondolkozunk a dolgokon, felelősséget érzünk szűkebb környezetünk iránt'."

kep5

Az előadásról:

A my name is I LOVE YOU szerelmi történet kevés szóval, sok mozgással. Tetszik, nem tetszik, szükségünk van valakire, akihez erős érzelmi szálak kötnek. Ez a motívum mindvégig jelen van a történetben, igaz egy kissé gyermeteg módon, de ha azt mondjuk, ostobán pontosabban fogalmazunk. Számunkra az ostobaság egyáltalán nem negatív szó. Nélküle érzéketlenebbek és boldogtalanabbak lennénk. Az előadás próbái közben döntöttünk úgy a rendezővel Kitagawa-val, hogy a beszélő, instruáló/mesélő színészt „külön ültetjük" a mozgó színészektől, miáltal váratlan őrültségeknek nyílt tér.

kep6

 

FAI FAI Színház (Japán)
my name is I Love You

Színészek: Shiro Amano, Rino Daidoji, Mai Nakabayasi, Kinuyo Nogami, Nagy Olga
Vezető színész: Koji Yamazaki
Díszlet: Ayami Sasaki
Jelmez: Kyoko Fujitani
Fény: Keita Ito
Fotó: Kazuya Kato
Producer: Chisako Nakajima
Koreográfus: Kinuyo Nogami
Rendező: Chiharu Shinoda

Művészeti vezető, dramaturg, rendező: Yon Kitagawa

2009. augusztus 14., 15. 20.00 a Szkéné Színházban

 

E-mail: szkeneszinhaz@gmail.com
Tel.:+3620/531-9103
Cím: Szkéné Színház - Bp., XI. Bp., Műegyetem rkp. 3., II. em.
Támogatók: Szkéné Színház, Japan Foundation, OKM

Forrás: Szkéné Színház

süti beállítások módosítása