GAIA a MU Színházban

November 27-én, pénteken és 28-án, szombaton kerül újra színre a MU Színházban a GAIA című produkció, Gergye Krisztián rendezése. Az egyedülálló „kortárs báb-tánc-színház" fő- és címszereplője Tárnok Marica, további szereplői az általa készített bábok valamint Gresó Nikoletta.

 

gaia_dusagabor

 

A GAIA című darab egy összművészeti előadásban megelevenedő archaikus őskép, személyes teremtésmítosz, jelenlét-rituálé, vallomás-színház, körtánc, haláltánc, cirkuszi attrakció, stand up comedy, sit down tragedy, peepshow, tánc-show. A mai kor életjelenségeivel, gesztusaival, közhelyeivel és idioszinkráziáival fűszerezett ironikus drámajáték és groteszk humor-est - amelyhez az alkotók kellemes szórakozást kívánnak!

 

GERGYE KRISZTIÁN TÁRSULATA
GAIA

- kortárs báb-tánc-színház -

Főszereplő - bábművész: Tárnok Marica
További szereplők: Gresó Nikoletta és a bábok

Jelmeztervező: Béres Móni
Smink, maszk: Károlyi Balázs
Produkciós asszisztens: Trifonov Dóra
Dramaturg: Miklós Melánia
Koreográfia: Gergye Krisztián

Koreográfia, rendezés: Gergye Krisztián, Tárnok Marica

 

„A hús gyönyörét, terhét, a testet mint maszkot, a (báb)játékos magányát, önmagáról szőtt álmait, magáról szóló, titkos meséit mutatja a GAIA: egy idő után már Tárnok Marica dús, rengő idomaira is mint jelmezre nézünk. (...) A színlap jó szórakozást kíván, s egyfelől van mihez: Tárnok Marica vérbeli komédiás. Ha kell, mutatványosbódéba képzeli magát: féktelen (fekete) humorral kajánkodik és provokál. Ha kell, 'leveti' bőrét, testéről a vaskos (olykor egészen meghökkentő játékokkal szinte önálló életre keltett) párnákat. Neccharisnyában, bugyiban, melltartóban áll előttünk, s figyelmünket roppant erővel, kérlelhetetlenül kormányozza feltárt idomairól az arcára, elhangzó szavaira" - írja az előadásról Halász Tamás kritikus.

fotó: Dusa Gábor
forrás: Gergye Krisztián Társulata

süti beállítások módosítása