Vaszilij Szigarjev: Guppi

December 5-én este 7 órakor tartják Szigarjev: Guppi című előadásának magyarországi ősbemutatóját Szikora János rendezésében az Aranytízben. Tragédia vagy komédia két részben, Radnai Annamária fordításában.

 


guppimozaik


Adott egy férfi és egy nő. Látszólag olyanok, mint bárki más. Átlagosak? Egyrészt igen, másrészt viszont... Később belép a képbe még egy férfi, a nő férje.

Hogy ebből mi lesz?
És hogy miért Guppi?

Talán mert Tamara éppoly... De ez úgyis kiderül. Szigarjev szellemes, fordulatokban gazdag darabja 2009 decemberétől látható az Aranytíz Kultúrház Tolnay Klári Színpadán. A darabra jellemző a néha kicsit fanyar, időnként abszurdba hajló humor, mely a kortárs hazai szerzők közül Háy Jánosra vagy épp Egressy Zoltánra jellemző.

Vaszilij Szigarjev: Guppi

Tamara - Pokorny Lia
Pása - Vidákovics Szláven
Leonyid, Tamara férje - Balikó Tamás

Rendező - Szikora János

Előadás időpontok: :
2009. december 5. 19.00 - premier
december 7., 14., 19.00 h
Helyszín: Aranytíz

Pokorny Lia 1993-tól a Pince Színházban dogozott, 1997-től a Bárka Színházban volt stúdiós majd a Lila akác bemutatása után lett társulati tag. Jelenleg az Új Színház társulatát erősíti. Sok színházi szerep mellett néhány filmben is játszott (Mozaik, Vacsora, A Hortobágy legendája, A miskolci boniésklájd), de a közönség leginkább a Beugró című tévéműsor miatt ismeri, ahol három kollégája (Rudolf Péter, Kálloy-Molnár Péter, Szabó Győző) és négy szék segítségével kell megoldania bármilyen rögtönzött feladatot. A rajongók által csak "Beugrós lány"-nak nevezett színésznőt 2009-ben a Story Gálán Érték-díjjal tüntették ki.

Vidákovics Szláven 1977. december 26-án született Pécsett, ahol általános és középiskolai tanulmányait folytatta. Ezen évek alatt tagja volt a Pécsi Egyetemi Színpadnak, valamint több nemzetközi projektben (angol nyelvű) is részt vett, így játszhatott Skóciában, Csehországban, USA-ban, Japánban. Tokióban a legjobb fiatal színész díját nyerte el. 2000-ben a Zágrábi Színművészeti Egyetem színész szakáén szerzett diplomát, azóta a Pécsi Nemzeti Színház színművésze. Rendszeres szereplője a Pécsi Horvát Színház, az Eszéki és Zágrábi Horvát Nemzeti Színház produkcióinak.

Balikó Tamás 1981-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskola színész szakán. A Pécsi Nemzeti Színházhoz szerződött, amelynek 1987-ig volt a tagja. Felvételt nyert a Színház- és Filmművészeti Főiskola rendező szakára is, ahol 1990-ben kapta meg a diplomát, majd 2000-ben a DLA-fokozatot. 1991-ben Cserhalmi Györggyel megalapították a Labdatér Teátrumot. A fiatal rendezőnemzedék egyik kiemelkedő egyénisége. Rendezéseit határozott elképzelés, biztos színészvezetés jellemzi. Színészmesterséget tanít a Kaposvári Egyetemen. 1993-tól a Pécsi Nemzeti Színház igazgatója.

Vaszilij Szigarjev 1977. január 11-én született. Tanárképző Főiskolán tanult kémia-biológia szakon, harmadévesen azonban átiratkozott a Jekatyerinburgi Színházi Főiskolára Nyikolja Koljada drámaírói szemináriumára. Gyurma (Plastilin) című darabjával szinte berobbant az orosz és a nemzetközi színházi életbe, Európa különböző színházi fesztiváljain lett díjnyertes.

Az előadás kulisszatitkairól a guppi.blog.hu oldalon olvashatnak az érdeklődők.

Jegyek kaphatóak az Aranytíz pénztárában, az Interticket rendszerében,
valamint az ismert jegyirodákban
Jegyfoglalás: jegyrendeles@aranytiz.hu

 

guppi_plaki

 

forrás: Aranytíz

süti beállítások módosítása