Garaczi László: Plazma

Garaczi László zenés tv-játéka a mindent eluraló médiapimaszságot mutatja be. A kereskedelmi adások mindenhatóságát, ahol felhatalmazva érzik magukat a műsorvezetők, hogy mások szerelmi életébe, magánszférájába, sorsába, karrierjébe beleszóljanak, arról faggassák, kínos helyzetekbe hozzák, mindezt kizárólag a nézettség emelkedése érdekében.

plazma_12

 

Két műsorvezető ingerkedik Budapesttel, április elsejei tréfákat űznek boldog-boldogtalannal, nem tekintve sem állását, korát, érzékenységét. Hecceiket a rádiókból és televíziókól ismert zenei dömping szakítja meg a színen is, mintha egy élő adást látnánk valamelyik zenés csatornán.

plazma_6

Garaczi tolla megengedőbb a valóságnál, s leszállási engedélyt ad a japánból érkező Ocsuki professzornak, hogy kigyógyítsa Budapest fővárost abból a sok fertőző indulattból, amelyet ezek az elszabadult játékok is okoznak. Sokak számára ismerős lehet ez a fajta látás- és gondolkodásmód, amelyet a színjáték bemutat, a távirányító megnyomásával sokszor tévénk képernyőjére akdhat egy-egy ilyen adás, amelyeken mi is jót nevetünk, de csak addig, amíg nem mi vagyunk elszenvedő alanyai.

plazma_16

 

Hogy Ocsuki professzor budhista nyugalma, vagy a médaipimaszok erőszakossága győzedelmeskedik-e a közhangulaton, azt megláthatják a Ruszt József Stúdiószínház színpadán, ha odakapcsolnak december 6 után! Közérdekű közleményünket olvasták! Reklám következik!

plazma_17


Garaczi László: Plazma
- színmű -

Szereplők:
Bognár Gyöngyvér, Kéner Gabriella, Kőszegi Ákos, Szakács Tibor, Hegedűs Zoltán
Továbbá: Tóth Mihály, Erdődi Zsolt, Sirkó Anna

Díszlettervező: Mira János
Jelmeztervező: Daróczi Sándor
Zene: Szemenyei János
Film: Trokán Nóra
Mozgás: Frigyesi Tünde
Koreográfus asszisztens: Tóth Mihály
ügyelő: Horváth Ferenc
Súgó: Sirkó Anna
Asszisztens: Frigyesi Tünde


Rendező: Réczei Tamás

Bemutató: 2009.12.06.
Kecskeméti Katona József Színáz - Ruszt József Stúdió

 

plazma_1

 

Fotó: Walter Péter
forrás: Kecskeméti Katona József Színház

süti beállítások módosítása