Új igazgató

Őze Áron veszi át a Pesti Magyar Színház vezetését, miután Iglódi István igazgató december 3-án elhunyt. Az egész társulat támogatja abban, hogy elkezdje a munkát, de még bizonytalan, hogy mikor kerül rá sor. Azt már elárulta, hogy hatékonyabb kommunikációra és a népszínházi jelleg megtartására fog törekedni.

627704

 

Őze Áront választották meg a Magyar Színház igazgatójának, figyelembe véve a társulat nyílt levelét, melyben  Hiller István oktatási és kulturális miniszterhez fodultak azzal a  kéréssel, hogy az Őze Áron neve alatt futó, társulaton belülről érkező pályázatot fogadja el. Így látták biztosítottnak a közösség egybenmaradását. Az előző igazgató, Iglódi István megbízatása már egy éve lejárt, az igazgatói posztra vonatkozó pályázatot október közepén írták ki. Az új vezető öt évig maradhat a színház élén, azt azonban egyelőre nem tudni, hogy mikor veheti át a posztot.

Őze elmondta, hogy meglepetésként érte a hír, de reménykedetett benne, hogy az alapján amit célként tűzött ki és a társulat kérésének megfelelően őt választják. Hozzátette, hogy nem egyedül, hanem "hármas vezetéssel" viszi tovább a teátrumot, ezért Guelmino Sándor lesz a művészeti igazgató, Sipos Imre pedig az ügyvezető és a marketing igazgatói feladatokat látja majd el. "A társulat bizalma ad erőt, hogy végigmenjek a "kijelölt úton"" - mondta.

Részleteket nem akart elárulni, de arról biztosított, hogy a "népszínházi irányt" szeretné megtartani, amit Iglódi István is meghirdetett. Továbbá műfaji sokszínűségre fog törekedni a jövőben is, mint mondta, olyan előadások kerülnek majd színpadra, amelyek között "a közönség minden rétege megtalálhatja a neki szólót". Fontosnak tartja a hatékonyabb kommunikációt a közönséggel és a szakmával is, mert azt gondolja, hogy vissza kell cseppenniük a szakmai körforgásba.

süti beállítások módosítása