Karácsonyi ajándék a színháztól

Az egész családnak meghitt szórakozást ígér a Diótörő című mesejáték, amelyet december 21-én 15 órától újra játszik az egri Gárdonyi Géza Színház, azonban az aznap este 7 órára meghirdetett előadás technikai okok miatt elmarad.

 

Rcz_Jnos

 

A történet táncos feldolgozását Barta Dóra, Harangozó-díjas táncművész, érdemes művész rendezte. A Diótörő olyan táncjáték, amelyben együtt jelenik meg a gyerekeknek szóló mesevilág a tánc és a próza nyelvén. 12 évesen táncoltam a Diótörőt az Operában és az Erkel Színházban. Életre szóló, meghatározó élmény volt, ezért valami hasonlót szerettem volna megfogalmazni a mai gyerekeknek is - mondja a rendező.

Dittr_-_Hse_Csaba

Diótörő és Egérkirály meséje olyan világba vezet minket, melyet gyerekként ismerünk jól, ám felnőttként elveszítünk: a valóság a gyermek számára sokkal élőbb, lélekkel telibb, mint nekünk, felnőtteknek. A gyerekek nem tesznek különbséget emberek és tárgyak, emberek és állatok között: mindnek lelke van, sorsa, mind tud mesélni az életéről. Itt minden életre kel, a karácsony amúgy is csillogó csodavilága újabb és újabb csodákat rejt. És csodákat rejt maga az előadás: hiszen egy látványos, érzelmes és szórakoztató színpadi mesevilág minden kis néző a színház varázsát is felfedezteti.

forrás: Gárdonyi Géza Színház, Eger

süti beállítások módosítása