11. SzólóDuó 2010 fesztivál

Idén immáron 11. alkalommal szervezi meg az Orkesztika Alapítvány január 7-12. között, az egyetlen nyílt pályázati rendszerű nemzetközi táncfesztivált, a SzólóDuó 2010-et.

szoloduo2010log

 

A megszokott versenyprogram mellett három kisérőprogram is lesz: intenzív tánckurzusok (Ladjánszki Márta, Benjamin Jarrett vezetésével), fotóművészeti kiállítás és az Orkesztika Alapitvány és a Kontakt Táncért Alapítvány szervezésében megrendezésre kerülő 'Egy percesek (tánc)filmekre' programja.

 

11. SzólóDuó 2010 - Nemzetközi Tánc Fesztivál
Az Orkesztika Alapítvány nyílt pályázati rendszerrel működő nemzetközi táncfesztiválja
2010. január 7-12.

 

Megnyitó Est - 2010. január 7. csütörtök 20 h - Mozdulatművészeti Stúdió
Versenyprogram - 2010. január 8. péntek 20 h - MU Színház
Versenyprogram - 2010. január 9. szombat 20 h - MU Színház
Versenyprogram - 2010. január 10. vasárnap 20 h - MU Színház
Gálaest - 2010. január 12. kedd 20 h - Millenáris Teátrum

 

 

A 11. SzólóDuó Nemzetközi Tánc Fesztivált szervező Orkesztika Alapítvány a magyar mozdulatművészet száz éves hagyományának megőrzésével és megújításával, értékeinek közvetítésével foglalkozik. Ilyen értéknek tekinti a nyitottságot, a szárnyait bontogató vagy épp a tapasztalt alkotó táncosok bátorítását, bemutatását és megismertetését.

A SzólóDuó egyedi rendszerű, nyitott pályázati formában működő táncfesztivál, ahol személyre szóló részletes szakmai visszajelzést kap a nemzetközi zsűritől valamennyi táncos-koreográfus, ezáltal lehetőség nyílik, egy innovatív alkotófolyamatban való részvételre.

A SzólóDuó során az együttgondolkodás és nem a verseny, az elhivatottság és nem a hivatalosság fontos számunkra. Többre értékeljük a művészi élményt, mint ha csupán technikailag hibátlan egy produkció.

A SzólóDuó 2010 programjába magyar, belga, brazil, cseh, francia, holland, izraeli, koreai, lengyel, német, norvég, osztrák és portugál produkciók jelentkeztek.

Idén együttműködő partnereinkkel, Budapest mellett Kölnben, Prágában és Varsóban rendeztük meg társfesztiváljainkat.

2010. január 8, 9, 10-én a SzólóDuó versenyprogramján esténként 10-11 produkciót és elhivatott alkotóit láthatják a MU Színházban.

A Millenáris Teátrumban 2010. január 12-én a versenyprogram „legjobbjait" láthatják, a zsűri döntése és a közönség szavazata alapján. A SzólóDuó 2010 Gálaestjének díszvendége: Kovács Gerzson Péter és Lukács Miklós a Fametszet című előadásukkal.

 

Kísérőprogramok:

 

  • Intenzív tánckurzusok:

A fesztivál ideje alatt délelőttönként intenzív tánckurzuson vehetnek részt az érdeklődők Benjamin Jarett (USA) és Ladjánszki Márta (H) vezetésével a Mozdulatművészeti Stúdióban.

 

  • SzólóDuó Képekben - Fotóművészeti kiállítás
    - Válogatás a SzólóDuó Fesztivál elmúlt 10 évéből -

A fesztivál legemlékezetesebb pillanatait neves fotográfusok lencséjén keresztül idézhetjük fel újra. A kiállítás fotóművészei között találjuk: Cseres-Gergely Zsombort, Dohi Gabriellát, Dömölky Dánielt, Dusa Gábort, Fischert, dr. Patrus Sándort, Pék Zoltánt, Sulyok Lászlót, Varga Gábor Györgyöt, Vas Pétert.

 

  • Egypercesek (tánc)filmre
    - a SzólóDuó 2010 újdonsága

Az Orkesztika Alapítvány és a Kontakt Táncért Alapítvány „Ork_Kota_Platform"-ja, melynek „Test_Tánc_Kép" témájában készült filmjeit a fesztivál helyszínein és a http://www.szoloduo.com/1min/ címen tekinthetik meg.

 

Helyszínek:
Mozdulatművészeti Stúdió 1097 Budapest, Tagló u. 11-13. Tel: +361-321-9745;
MU Színház 1117 Budapest, Kőrösy J. u. 17. Tel: +361-466-4627;
Millenáris Teátrum 1024 Budapest, Kis Rókus u. 16-20. Tel: +361-438-5312

----

Együttműködő partnereink: EFERTE Dance Developmnet Foundation(PL), Duncan Center Conservatory (CZ), Barnes Crossing Choreographic Network, Millenáris Nonprofit Kft.

Támogatók: OKM, NCA, NKA - Táncművészeti Szakkollégium, Danubius Hotels Group, Lengyel Intézet, Cseh Centrum, Goethe Intézet, Orkesztika Alapítvány - Mozdulatművészeti Stúdió.

Forrás: SzólóDuó Fesztivál

süti beállítások módosítása