Nem ér a nevem

Ray Cooney neve bizonyára ismerősen cseng a könnyű vígjátékok kedvelőinek, hiszen ő a műfaj koronázatlan királya, valóságos nemzeti kincsnek számít Angliában. Olyan művek kapcsolhatók a nevéhez, mint a Miniszter félrelép vagy a Páratlan páros. Ray Cooney fia, Michael Cooney - folytatva a családi hagyományokat - ugyancsak komédiákat ír, hol apjával közösen (Minden lében három kanál), hol egyedül (Nem ér a nevem).


nem_r_a_nevem_27


A Nem ér a nevemből is látszik, hogy jól megtanulta a vígjátékírás alapjait. Cooney ördögi ügyességgel bonyolítja az eseményeket, a darab tele van kétértelmű mondatokkal és egymással összetévesztett emberekkel; van benne férfi nadrág nélkül és női ruhában, vannak hullák és félholtak, vagyis a történet nem más, mint elképesztően vicces és bizarr szituációk sora. Röviden: amit félre lehet érteni, azt félre is értik.

nem_r_a_nevem_34

A Nem ér a nevem kecskeméti bemutatója szilveszter estére ígér felhőtlen szórakozást. Az előadást Szerednyey Béla rendezi, aki maga is játszotta Norman szerepét korábban, a Madách Színház produkciójában. A főszerepben Cseke Pétert láthatja a közönség, először a kecskeméti színház színpadán.

nem_r_a_nevem_17

 

Michael Cooney
NEM ÉR A NEVEM

Eric Swan: Cseke Péter
Linda Swan: Danyi Judit
Norman Bassett: Szerednyey Béla/Lippai László
Mr. Jenkins: Szokolai Péter
George bácsi: Kiss Jenő
Sally Chessington: Magyar Éva
Dr. Chapman: Báhner Péter
Mr. Forbright: Ferencz Bálint
Miss. Cowper: Jablonkay Mária

Díszlettervező: Götz Béla
Jelmeztervező: Rományi Nóra
Ügyelő: Báhner Péter
Súgó: Ba Éva
Rendezőasszisztens: Borsos Andrea

Rendező: SZEREDNYEY BÉLA

Bemutató: 2010. január 8-án, pénteken este 19 órakor a Nagyszínházban
/Előbemutató: december 31-én, csütörtökön este 20 órakor/

nem_r_a_nevem_22

forrás: Kecskeméti Katona József Színház

süti beállítások módosítása