Sepsiszentgyörgyön vendégszerepel

A székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház társulata Matei Vişniec: És a csellóval mi legyen? című abszurd drámáját adja elő 2010. január 8-án délután 5 és este 8 órától a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház Kamaratermében. Az előadást a sepsiszentgyörgyi közönség által már jól ismert Zakariás Zalán rendezte, akinek legutóbbi rendezése Szentgyörgyön a jelenleg is műsoron lévő Figaro házassága avagy Bolond egy őrült nap!!! volt.

 

BalazsAttilaCsello

Matei Vişniec darabját 1989 decemberében írta, miközben tombolt a forradalom. Az abszurd elemekből szerkesztett szöveg becketti alapszituációra épül: a szereplők várakoznak egy váróteremben. Nem tudják, hogy mire várnak, és ez az állapot létforma számukra: egész életük várakozás. Ebben a várakozásban zavarja meg őket egy csellista, aki állandó zenélésével az őrületbe kergeti őket, ezért elhatározzák, hogy véget vetnek a művészetnek. A darab a Ceaşescu-rendszerben elnyomott művészek segélykiáltása, de a művészettel szembeni érdektelenség szemléletes ábrázolása által ma is elgondolkodtató.

BalazsAttilaPhoto_0014

Az előadásban az székelyudvarhelyi társulat tagjai közül Szűcs-Olcsváry Gellért (férfi újsággal) és Posta Ervin (öregember bottal) látható, a Magyarországról meghívott Jankovics Anna (hölgy fátyollal) szabadfoglalkozású színész, aki a Magyar Színház, a Szolnoki Szigligeti Színház és a Gózon Gyula Kamaraszínház gyakori vendégművésze. A férfit csellóval Hadnagy László alakítja, aki a Székelyföldi Filharmónia tagja és a székelyudvarhelyi Palló Imre Zeneművészeti Líceum nagybőgő tanára, és aki az előadás kedvéért tanult meg csellón játszani. A rendező asszisztense Kányádi Szilárd, díszlet- és jelmeztervezője Csiki Csaba, zenei tanácsadója pedig Salat-Zakariás Soma volt.

BalazsAttilaPhoto_0021

Az előadásra jegyek válthatók a sepsiszentgyörgyi Városi Kulturális Szervezőirodában, hétfőtől csütörtökig 11-16 óra között, pénteken 11-13 óra között, valamint az előadások kezdése előtt egy órával. Érdeklődni lehet a 0267-312-104-es, a 0745-589-214-es és a 0728-083-336-os telefonszámokon.

forrás: Tamási Áron Színház, Sepsiszentgyörgy

süti beállítások módosítása