Balettgála itt, kortárs tánc ott

A Kassai Állami Színház és a miskolci teátrum közösen benyújtott nyertes, európai uniós pályázatának előadássorozata 2010-ben is folytatódik. Míg a kassai közönség január 13-án Kozma Attila és Krámer György Yerma és Exodus című két egyfelvonásos táncjátékát, addig a miskolciak egy táncgálát tekinthetnek meg: az előadás pazar válogatás a Kassai Állami Színház utóbbi években bemutatott legjobb balettjeinek - többek között a Giselle, a Hattyúk tava, a Carmen - legsikeresebb részleteiből.

best_of_balett

 

A két színház produkciói két-két alkalommal kerülnek színre mindkét városban: A „Best of Ballet" című táncgála január 13-án 15 és 19 órai kezdettel a Kamaraszínházban, a Yerma és az Exodus pedig 12-én és 13-án 19 órai kezdettel a Kassai Állami Színházban.

Az előadások határon túli bemutatói a „Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013" keretén belül, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával valósul meg. Az előadások megtekintése ingyenes, a balettgálára jegyek előzetesen a miskolci színház jegyirodájában igényelhetők.

 

exodus

 

Best of ballet - Panta Rei (táncgála) - A Kassai Állami Színház vendégjátéka
2010. január 13. - 15 és 19 óra
Miskolci Nemzeti Színház, Kamaraszínház

Yerma és Exodus - A Miskolci Nemzeti Színház vendégjátéka Kassán
2010. január 12. 19 óra
2010. január 13. 19 óra
Kassai Állami Színház

Fotók: Best of ballet: Joseph Marčinký
Exodus: Bócsi Krisztián

süti beállítások módosítása