Mesejáték premier

A Miskolci Nemzeti Színház idei első bemutató előadása Szilágyi Andor mesejátéka, a Leánder és Lenszirom című előadás lesz, szeptember 18-án lesz a Kamaraszínházban. Az előadás Seres Ildikó rendezésében kerül színpadra.


nagyszinhaz


A Magyar Dráma Napján, szeptember 21-én Spiró György, az egyik legjelentősebb magyar dráma- és prózaíró lesz a színház vendége, aki Müller Júlia és Korognai Károly segítségével megismerteti a társulattal Prah című komédiáját, amelyet ebben az évadban tűzött műsorra a színház.

A Személyes valóságunk sorozat idei első előadásának a Luan by Lucia Divatház vezetője, S. Hegyi Lucia lesz a vendége szeptember 28-án. Előadásának címe: "Metamorfózis" - Az átváltozás titka.

A nagyszínházi évad Makszim Gorkij Éjjeli menedékhely című színművével nyílik október 9-én. Az előadást Lévay Adina rendezi.

 

113713_1
Szilágyi Andor

Szilágyi Andor:
LEÁNDER ÉS LENSZIROM
- mesejáték két részben -

LEÁNDER, a kobold: KERESZTESI LÁSZLÓ
LENSZIROM: JANCSÓ DÓRA
II. BÖLÖMBÉR KERÁL: KINCSES KÁROLY
BÖLÖMBÉR KERÁLNÉ: KEREKES VALÉRIA
BOGYÓ: MOLNÁR SÁNDOR TAMÁS
CSIBECSŐR: VARGA ANDREA
MAR-SZÚR HERCEG: MOLNÁR ERIK

TÜNDÉR:  NEGÉD MOLNÁR ANNA
BÖLÖMBÉR KERÁL ANYÓSA:  PÉVA IBOLYA
VAKNADÁLY:  SOMLÓ ISTVÁN
UNKA FIÚ, KÁRÓKATONA II.:  OSVÁTH TIBOR
BONG-DONG, KÁRÓKATONA I.:  IRLANDA GERGELY
BŐREGÉR I., KAKADU I., UNKALÁNY: RAMOCSA EMESE
BŐREGÉR II., KAKADU II.:  SIMONFI ADRIENN
VARJÚ, SZÖVŐLEPKE:  JUHÁSZ TEODÓRA
LEÁNDER ERDEJÉNEK FÁI:  LIPTÁK ÁGNES, TIBREA GYÖRGY

Díszlet- jelmeztervező: JUHÁSZ KATALIN
Mozgás: KOZMA ATTILA
Technikai munkatárs: KRISTON SZABOLCS
Színpadmester: SZOBONYA FERDINÁND

Ügyelő: LICHTENSTEIN PÁL
Súgó: BALÁZS ÉVA
Rendezőasszisztens: RADNAI ERIKA

Rendező: SERES ILDIKÓ

Bemutató:  2009. szeptember 18. 17. óra - Kamaraszínház

Bölömbér kerál több mint 16 éve foglya Leánder erdejének. Leánder, a kobold csak azzal a feltétellel engedi szabadon, ha nekiígéri, ami még a királynak sincs. Bölömbér abban a hitben tér haza, hogy remek alkut kötött, de palotájában éppen szépséges leánya 16. születésnapját ünneplik, akiről a király mit sem tudott. Az újdonsült apa hiába záratja kalitkába Lenszirmot, hiába szövetkezik a kérőjével, Mar-Szúr herceggel, a kobold megszökteti a királylányt...

Sok-sok kaland, ármány, titok, varázslat és erőpróba után végül persze minden jóra fordul. Megtörik az átok, Leánder és Lenszirom szerelme beteljesülhet, ahogy hű szolgáiké, Bogyó és Csibecsőr szerelme is.

Szilágyi Andor 1993-ban bemutatott neo-romantikus színművét a Csongor és Tünde óta írt legszebb magyar tündérmeseként emlegetik. A Szentivánéji álom hangulatát idéző „szerelmese" természetesen nem nélkülözi a humort sem! Az emberi, a tündér-, az állat- és növényvilág határait összemosó figurák karakterei remek színészi alakítások lehetőségét nyújtják.

Forrás: Miskolci Nemzeti Színház

süti beállítások módosítása