Ingyenes előadások Váradon

Gyermekotthonokban nevelkedő, illetve hátrányos helyzetű gyermekeknek tart ingyenes előadást a Nagyváradi Állami Színház Szigligeti Társulata január 20-án és 21-én. A jótékonysági program keretében látható Ali baba és vAgy negyven rabló című musical szombat este debütált Vadas László rendezésében.

alibaba_026

„Az Ezeregyéjszaka meséinek egyik legszebb darabja most musical formában, varázslatos zenével, sok humorral és némi tanulsággal fűszerezve elkészült az Önök szórakoztatására. A mesés Kelet máig csábos és titokzatos világa ott él mindannyiunk lelkében. Szellemek, varázslók, rablók, szegény, de becsületes emberek, káprázatos kincsek világa. Olyan darabot akartunk írni, mely két órára egyformán elvarázsolja mind a felnőtteket, mind pedig a gyerekeket. Olyan musicalt, melynek zenei nyelvét egyformán beszéli minden korosztály. Olyan meseszövést, melyet közösen tud végigizgulni papa, mama és a gyerekek. Egyszóval egy igazi, rég várt családi musicalt. Napjainkban ugyanis kevés az olyan program, amit együtt élvezhet az egész család. Tapasztalatunk szerint valakinek meg kell alkudnia a többiek szórakozása érdekében. Reméljük, hogy ebben az előadásban mindenki megtalálja a maga számára élvezetes vonalat.
Venczel Péter - akivel a Mátyás a vérpadon című rockmusicalben dolgoztunk együtt - keresett meg az Ali baba ötletével. Elővettem Az Ezeregyéjszaka meséit és fellapoztam a történetet. Egy órával később már ment a telefon Péternek, hogy örömmel vállalom a darab, valamint a versek megírását. Ennek lassan két éve. Elkészült a mű, s Önöknek, kedves nézőink, semmi más dolguk nincs, mint elhelyezkedni a nézőtéren, s elsuttogni a varázsmondatot: Szezám, nyílj ki!" Moravetz Levente

alibaba_043

 

Moravetz Levente - Venczel Péter
Ali Baba és vAgy negyven rabló
ősbemutató
musical

Ali Baba: Kiss Csaba
Fatime: Fábián Enikő
Yuszuf: Szotyori József
Kaszim: Dobos Imre
Leila: Molnár Júlia
Meriem: Ababi Csilla
Abu Hasszán: Kavinszky András m. v.
Jumur Zsák: Pál Hunor
Szám Tan: Csatlós Lóránt
Hü Le Fi: Kocsis Gyula
Be Fal: Herman Ferenc
Pi Pec: Tóth Albert Bálint
Draku Ladzsin: Nemes Lajos
Beh Tán Torog: Hajdu Géza
Süket Ahmed: Csepei Róbert
Nyalat: Hanyecz Róbert m. v.
Fü Ged Dzsin: Nagy Gábor m. v.
El Nyú Vasztalak: Szabó Barna m. v.
Imám: Daróczi István m. v.
Táncos: Gajai Ágnes
Táncos: Gavriş Christina
Táncos: Gavriş Ramona

Díszlet- és jelmeztervező: Albert Alpár m.v.
Dramaturg: Gálovits Zoltán m.v.
Koreográfus: Jakab Melinda m.v.
Koreográfus-asszisztens: L. Székely Melinda
A díszlettervező asszisztense: Torkos István
Ügyelő: Joó Emilia
Súgó: Körner Anna
Világosítók: Nosz Botond, Nagy Imre
Hangosító: Zsurka József

Rendező: Vadas László

Ősemutató: 2010 január 16., szombat

alibaba_099


A nagyváradi városi RMDSZ-frakció kezdeményezésére, a városi tanács által támogatott és a Szigligeti Alapítvány közreműködésével létrejött Ali baba és vAgy negyven rabló című produkciót 20-án és 21-én 16 órától mutatja be a Szigligeti Társulat. A Bihar Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság közreműködésével családi típusú nevelőotthonokból, állami nevelőintézetekből, szociális központokból, illetve különböző iskolákból érkeznek gyerekek az előadásokra. Szerdán délután négy órától a következő intézményektől, szervezetektől érkezett gyermekek tekinthetik meg az Ali baba és vAgy negyven rabló című produkciót román nyelvű feliratozással: Szivárvány Gyermekotthon, a Trinitata, a Casa Noastră és Pasărea Măiastră családi típusú nevelőotthonok, tenkei gyermekotthon, 2-es szúmú nagyváradi gyermekotthon, 3. számú speciális iskola, BACH iroda. A csütörtöki előadáson a szentjobbi Szent István Szociális Közponban, valamint a Júlia családi típusú nevelőotthonban nevelkedők, illetve a nagyváradi Decebal és Juhász Gyula iskolák tanulói vesznek részt.

Forrás: Szigligeti Társulat

süti beállítások módosítása