Május 35-én minden lehetséges!

Mit érdemes tudni a Csendes-óceánról? Megmutatja egy kalandos utazás egy szekrényen át Konráddal, Ringelhuth nagybácsikájával és Negro Kaballoval, a beszélő lóval. Január 20-án mutatja be az egri Gárdonyi Géza Színház Erich Kästner: Május 35 című zenés mesejátékát.

 

Mkos_Attila_Dr_Gabi
Mákos Attila, Dér Gabi

 

De milyen is ez a Konrád nevű kisfiú? A szerepet játszó Mákos Attila szerint nagyon érdeklődő, vidám, mindent meg akar oldani.

- Kicsit olyan, mint én, mert engem is sok minden érdekel - mondja. Korábban már jártam színjátszókörbe, és nem ez az első darabom, játszottam pl. az Aranyemberben is. Nagyon örültem, amikor megkaptam ezt a szerepet, ez az első főszerepem. Nagyon várom a bemutatót, kíváncsi vagyok, milyen lesz végül az előadás, mert nagyon jó hangulatú, sok humor van benne. A próbákon is sokat nevetünk. A színházban az a jó, hogy meg kell ugyan tanulni a szöveget, de van lehetőség arra is, hogy improvizáljunk. A darabban Ringelhuth bácsi és Konrád összetartoznak, bár nem ő az apukája, csak a nagybácsija, de úgy bandáznak, mint két legjobb barát. Mindenhol ott vannak, pacsiznak. Vidám társaság hármasban, Negro Kaballoval, a beszélő lóval. Az elektropolisz automata város is biztosan fog tetszeni a velem egykorú nézőknek. De az is közelebb hozza majd a történetet, hogy gyerekként játszom a főszerepet.

Plfi_Zoltn_Mkos_Attila
Pálfi Zoltán, Mákos Attila


Kästner szinte mindent a képzelet játékára bíz, meglepőbbnél meglepőbb ötletekkel kápráztatja el az olvasót. A darabot Fenyő László fordításának felhasználásával Kőrösi Zoltán írta színpadra, melyhez Darvas Ferenc írt remek zenét. A főbb szerepekben Mákos Attila, Safranek Károly és Pálfi Zoltán. Rendező: Csizmadia Tibor.

Dr_Gabi_Nagy_Andrs
Dér Gabi, Nagy András


Plfi_Zoltn_Safranek_Kroly_Mkos_Attila
Pálfi Zoltán, Safranek Károly, Mákos Attila


Safranek_Kroly_Mkos_Attila_Plfi_Zoltn
Safranek Károly, Mákos Attila, Pálfi Zoltán


Kulcsr_Nomi_Dr_Gabi
Kulcsár Noémi, Dér Gabi


pcs
fotók: Gál Gábor
forrás: Gárdonyi Géza Színház, Eger

süti beállítások módosítása