Budapesten a Bifidus

Február 9-én a Nemzeti Táncszínházban vendégszerepel társulatunk a Bifidus Essensis avagy tűsarkon a téboly című előadással.

Boz_Andrea_-csiga

 

Tárgyak pótolják a kapcsolatokat, vásárlás a simogatást. A Bifidus Essensis avagy tűsarkon a téboly egy kiürült világról, tehetetlen, sodródó fiatalokról, pótcselekvésekről szól - ajánlja az előadást a rendező, Barta Dóra.

Február 9-én este 7 órától az idei egri évad egyik legsikeresebb előadása Budapesten, a Nemzeti Táncszínházban is látható.

 

Schruff_Miln_tncosokkal

- Régóta foglalkoztat a téma, hiszen képviselek egy generációt, amely keresi a helyét ebben az értékvesztett világban. A vadkapitalista nagy szabadságban rabokká váltunk, megbénultunk a lehetőségektől. Mintha válogatás nélkül mindent bezabálnánk. Az utóbbi időben nap mint nap csak gazdasági válságról beszélünk, de nem foglalkozunk önmagunk, a család, a társadalom válságba kerülésével. Azt is izgalmas témának találom, hogy mi, magyarok genetikusan hogyan reagálunk erre...- mondja a rendező.

 

Jr_Zsuzsa

 

Az előadás több síkon beszél erről: a tánc, a mozgás és a próza nyelvén. Összefüggéstelen, súlytalan, durva, nyers mondatokkal a próza inkább elfedi a valóságot. Közben a tánc és a testbeszéd őszintén vall az érzésekről. E kettő ellentéte, fanyar humora adja az előadás esszenciáját.

pcs

fotók: Gál Gábor
Forrás: Gárdonyi Géza Színház, Eger

süti beállítások módosítása